Надзвичайна ситуація: у Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

19:45, 20.03.2020
Надзвичайна ситуація: у Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

Раніше надзвичайна ситуація була оголошена у трьох областях: у Київській, Чернівецькій та Житомирській.

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

 

Кабінет міністрів ухвалив рішення на позачерговому засідання ввечері п'ятниці.

 

Загалом тепер через поширення коронавірусу надзвичайна ситуація оголошена у 5 областях та столиці.

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсуючи засідання, повідомив, що воно буде "технічне" і "для обговорення важливих рішень".

 

"На порядку денному питання, пов'язані з протидією поширенню коронавірусної інфекції на території України. Зокрема, це введення надзвичайної ситуації ще в трьох регіонах (м. Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська обл.) та спрощення процедури ввезення в Україну необхідних лікарських засобів",- сказав він.

 

У Telegram-каналі повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав: “Уряд встановив режим надзвичайної ситуації в м. Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях”.

 

За його словами, відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС у зв’язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

“Жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19”, — зазначив Шмигаль.

 

Раніше надзвичайна ситуація була оголошена у трьох областях: у Київській, Чернівецькій та Житомирській.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надзвичайна ситуація чи стан: що саме введуть у Києві

 

Як повідомляла УМ,  станом на вечір 19 березня в Україні було зафіксовано вже 26 випадків захворювання Covid-19, три з них – летальні, одна людина вилікувалась.

 

В Україні запровадили карантин із 12 березня до 3 квітня щонайменше. Міста стали закривати всі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено.