Верховна Рада пішла на «карантин»: пленарних засідань не буде

17:33, 17.03.2020
Верховна Рада пішла на «карантин»: пленарних засідань не буде

Верховна Рада скасувала всі свої пленарні засідання до 3 квітня у зв’язку з карантином через коронавірус в Україні.

 

Такі положення містять постанови №3218 та №3224, ухвалені на позачерговому засіданні парламенту 17 березня.

 

Постанова №3218 передбачає, що три наступні тижні, до 3 квітня, депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях чи групах.

 

У постанові №3224 йдеться, що голова Верховної Ради в разі ухвалення урядом рішення про продовження карантину в Україні може ухвалити рішення про продовження роботи парламенту в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях та групах.

 

Також документ передбачає, що голова за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій може скликати пленарні засідання Верховної Ради для вирішення невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв’язку з цим відповідних рішень.

 

Також вказується, що на четверту сесію ВР будуть перенесені п’ять парламентських слухань, які були заплановані на період з 18 березня по 18 травня.

 

А журналістів під час карантину пропускатимуть до парламенту за додатковою акредитаційною карткою.

 

Як повідомляла УМ, Уряд готовий до запровадження надзвичайного стану в Україні через коронавірус у разі такої необхідності.

 

Нгагадаємо, з 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припинити всі заклади громадського харчування та розважальні центри.

 

Окрім того, з 17 березня мають припинити роботу заклади громадського харчування (кафе, ресторани), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури.  Водночас, доставку їжі може працювати, якщо персонал має відповідний індивідуальний захист.

 

З 18 березня заборонені залізничні, авіа та автобусні міжміські й міжобласні пасажирські перевезення.