Росія палає від коронавірусу – Лукашенко

14:12, 16.03.2020
Росія палає від коронавірусу – Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що світ з глузду з'їхав через коронавірус.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі ситуація з поширенням коронавірусу Covid-19 краща, ніж у Росії. При цьому кордон між двома країнами закриває саме уряд Росії, а не навпаки.

 

Про це Олександр Лукашенко сказав під час узгодження і призначення керівників місцевих органів самоврядування у понеділок.

 

"У Білорусі відносно спокійна ситуація, а Росія вся палає від коронавірусу. Так хто від кого має закриватися? Питання риторичне", - сказав президент Білорусі.

 

На його думку, для Білорусі головною проблемою в цій ситуації є наслідки "рухів у напрямку коронавірусу" для економіки.

 

За словами Лукашенка, ситуація безпосередньо з вірусом не є проблемною для районів і районних центрів, на відміну від Мінська і великих міст.

 

У зв'язку з цим він закликав місцеві органи влади "без будь-якої паніки працювати з людьми, нагадуючи їм про запобіжні заходи", а населення - не "бігати по аптеках" і не скуповувати маски, спецодяг або ліки.

 

У зв'язку зі зростанням попиту на медичні маски, білоруські виробники збільшили їх випуск і утворився надлишок, розповів президент. Він запропонував продати їх Німеччині: "Треба розгортатися: в Німеччині не вистачає спецодягу, масок. Треба продати їх, якщо на них є попит".

 

Реакцію Білорусі на пандемію Лукашенко вважає адекватною, тоді як "світ з глузду з'їхав від коронавірусу або, може бути, на основі цих усіх міркувань щодо коронавірусу".

 

Зауважимо, що у Білорусі офіційно підтверджено 27 випадків зараження коронавірусом, тоді як у Росії - 63. Сусідні з Білоруссю Україна, Польща, Латвія, Литва і Росія закрили кордони.

 

Як повідомляла «УМ», Росія і Білорусь припинили залізничне сполучення з Україною і Молдовою в неділю.