Путін обнулив свої президентські терміни у Конституції

18:09, 14.03.2020
Путін обнулив свої президентські терміни у Конституції

Володимир Путін хоче царювати пожиттєво.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон РФ про поправки до Конституції.

 

Документ опублікований на порталі правової інформації РФ у суботу.

 

Поправки до Конституції, зазначається в законі, набудуть чинності тільки після того, як їх оцінить Конституційний суд, а жителі Росії підтримають ці пропозиції на загальноросійському голосуванні.

 

Голосування відбудеться, якщо КС визнає, що поправки відповідають Конституції.

 

Документ був прийнятий Держдумою 11 березня. Того ж дня він був схвалений Радою Федерації. 14 березня Рада Федерації встановила підсумки розгляду регіональними парламентами закону про зміни до Конституції РФ - всі вони схвалили поправки.

 

Передбачається, що загальноросійське голосування щодо поправок до Конституції відбудеться 22 квітня. Громадянам буде запропоновано голосувати щодо пакету поправок в цілому, а не окремо.

 

Про плани внести поправки до Конституції Володимир Путін оголосив у середині січня в посланні Федеральним зборам. Передбачалося, що поправки забезпечать «більший баланс між гілками влади».

 

10 березня, перед другим читанням поправок до Конституції депутат від «Единой России» Валентина Терешкова запропонувала, щоб для чинного президента після вступу в силу нової редакції Основного закону обнулилися президентські терміни.

 

Путін погодився за умови, що таку поправку схвалить Конституційний суд.

 

Після цього Державна Дума РФ підтримала поправку до Конституції про обнулення президентських термінів.

 

Сам Путін, виступаючи перед голосуванням, заявив, що нібито не підтримує ідею зняти ліміт числа термінів повноважень президента РФ, але заявив, що президентські терміни можуть бути обнулені, якщо відповідну поправку підтримає Конституційний суд.

 

Як повідомляла "УМ", у Кремлі знайшли можливість для Путіна лишитися при владі після 2024 року.