Данілов засудив напад на Сивохо

15:26, 12.03.2020
Данілов засудив напад на Сивохо

Те, що сьогодні трапилось з радником секретаря Ради нацбезпеки і оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Сергієм Сівохою, є неприпустимим.

 

Про це у Facebook написав Секретар РНБО Олексій Данілов, додавши, що Сівохо ніколи не був уповноваженим офіційно представляти позицію РНБО.

 

"Застосування фізичної сили, образи починаються там, де закінчуються аргументи. Це те, що сьогодні трапилось з Сергієм Сівохою під час проведення його заходу. Подібні дії є неприпустимими! Також вчергове хочу наголосити, що Сівохо є одним з моїх 11 позаштатних радників на громадських засадах, і ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО України з будь яких питань - чи то ситуації на тимчасово окупованих територіях, чи то питань реінтеграції, пенсій, соціальних виплат чи будь-яких інших", - написав Данілов.

 

Він наголосив, що кожен з 11 позаштатних радників має свою власну позицію.

 

"І тому абсолютно робочою є ситуація, коли позиція моїх позаштатних радників або суттєво відрізняється від моєї позиції, або кардинально з нею розходиться, що трапляється постійно, але ці розбіжності не припиняють дискусію", - додав Секретар РНБО.

 

Як повідомляла УМ, ветерани полку "Азов" виштовхали радника секретаря РНБО Сергія Сівохо з його власної презентації "Національної платформи примирення та єдності" на Донбасі.

 

Ветерани полку закидали раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну проти Росії.

 

Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ: хуліганство.

 

Нагадаємо, Сергій Сивохо  в ефірі телеканалу “Наш” 10 березня розповів, що в процесі інтеграції України в НАТО немає жодних змін, а реальні перспективи вступу до Альянсу відсутні.

 

“Це ж видно неозброєним оком, що нічого не відбувається в цьому напрямку. Так, є прагнення, так, воно закріплене в документах, але нічого такого не відбувається. Наприклад, у НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом. У нас, на жаль, є бойові дії”, – сказав Сивохо.

 

 

Додамо, на противагу подібним заявам, нинішній глава МЗС Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Україна зможе стати членом НАТО і з окупованими територіями.