Медведчук переговорив з Путіним під час відвідин ОПЗЖ Держдуми РФ

16:31, 11.03.2020
Медведчук переговорив з Путіним під час відвідин ОПЗЖ Держдуми РФ

Делегація українських народних депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” зустрілася з депутатами Державної думи Росії в Москві.

 

Про це повідомляє прессслужба партії.

 

Зазначається, що метою їх зустрічі стала “презентація “парламентського виміру “нормандського формату”.

 

Так, депутати Верховної Ради від фракції ОПЗЖ Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова зустрілись із головою держдуми В’ячеславом Володіним, його заступником Олексій Гордєєвим та іншими російськими депутатами.

 

У тому числі з главами фракцій “Єдина Росія” і “Комуністична партія РФ” Сергієм Невєрним та Геннадієм Зюгановим.

 

 

“Наступна зустріч має бути зустріччю чотирьох делегацій парламентів – України, Росії, Німеччини, Франції”, – заявив один із лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук.

 

Згодом Медведчук обговорив ініціативу зі своїм кумом, президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Український парламентарій розповів, що в Україні дуже складна ситуація, яка, на жаль, триває і за нової влади. Тому українська опозиційна сила займається реалізацією одного з найсерйозніших кроків, який називається «Парламентський вимір "нормандського формату"», підкреслив він.

 

Віктор Медведчук додав: «Так назвав це вимір і цей проект міжпарламентських зв'язків президент РФ Володимир Володимирович Путін у грудні на зустрічі, коли ми поінформували його про створення міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді України і запропонували зустрічі парламентаріїв України, Росії, Франції, Німеччини».

 

На думку українського політика, глави держав, які беруть активну участь у «нормандському форматі», можуть посприяти передусім депутатам Верховної Ради України у реалізації Мінських угод, основна частина і базис яких полягають в ухваленні низки законів, що стосуються особливого статусу, амністії, виборів і змін до Конституції.

 

 «Ми намітили також рішення, пов'язані зі створенням робочої групи з підготовки та процедурних питань і підготовки програми й порядку діяльності, яка буде спрямована ​​та може сприяти реалізації Мінських угод, а отже, встановленню миру на Донбасі, встановленню миру в Україні», – резюмував Віктор Медведчук.

 

"Мені здається, хороша ідея. Ми якось не пам’ятаю вже коли, але деякий час назад вже обговорювали цю тему. Звичайно, якщо парламентарі в Україні, у Росії, у Німеччині і у Франції підтримають те, що робиться на рівні виконавчої влади, мені здається, це було б дуже добре, до місця”, – сказав Путін під час зустрічі з українським політиком.

 

Як відомо, 12 листопада 2019 року у Верховній Раді було створено міжфракційне депутатське об'єднання «Міжпарламентський діалог заради миру: Україна – Росія – Німеччина – Франція», яке очолив Віктор Медведчук.

 

Як писала УМ, у комюніке за результатами «нормандського саміту» йдеться про розведення, обмін полонених, а також припинення вогню на Донбасі. 

 

Водночас на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін не домовилися про проведення виборів на окупованому Донбасі та виведення звідти російських військ.

 

Зеленський пропонував провести вибори через півтори доби після виведення іноземних військ з Донбасу, але Путін на це не погодився.