В ООН порівняли заяви Росії про Крим з фільмами жахів Хічкока

10:32, 07.03.2020
В ООН порівняли заяви Росії про Крим з фільмами жахів Хічкока

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія використовує прийоми із «фільмів жахів», коли говорить про ситуацію в Криму.

 

Відтак український дипломат порадив Москві не плутати свої вимисли з реальністю, яку підтверджують офіційні звіти ООН та інших міжнародних організацій.

 

Про це пан Кислиця заявив під час засідання Ради Безпеки ООН за формулою Арріа щодо ситуації в Криму у відповідь на виступ російського представника в ніч на суботу.

 

«Російська Федерація говорила про «фантастику», про «історії жахів» (в Криму – ред.), і я хочу сказати, що у виступі РФ були заяви, які не мають нічого спільного з реальністю. А реальність – це те, що ми читаємо в доповідях Генерального секретаря ООН, підготовлених на виконання відповідних резолюцій Генасамблеї», - зауважив представник України.

 

Як підкреслив Сергій Кислиця, росіяни використовують прийоми з фільмів Хічкока, так звані «макгаффіни» (об'єкти, важливі для загострення сюжету), щоби відвести увагу від справжнього розвитку подій, але це в них погано виходить.

 

«Макгаффіни застосовують для закрутки сюжету – у цьому випадку сюжету, який пише окупаційна влада на Кримському півострові. Однак, як і в кіноіндустрії, «макгаффіни» мають мало спільного зі справжньою історією. Сценаристи з них нікудишні», - зауважив український дипломат.

 

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН зібралася в п'ятницю ввечері на засідання за формулою Арріа з метою розгляду порушень прав людини в анексованому Росією Криму і шляхів деокупації півострова.

 

Як повідомляла «УМ», глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував під час засідання Радбезу ООН проведення міжнародної мирної ходи 3 травня з материкової України в окупований Росією Крим з метою примусити агресора виконувати міжнародне право.