Дубінський став фігурантом справи про наклеп на Порошенка

09:15, 07.03.2020
Дубінський став фігурантом справи про наклеп на Порошенка

Олександр Дубінський вважає, що у Петра Порошенка істерика через його покази слідчим ДБР.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження проти депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського за фактом наклепу щодо п'ятого президента України, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка.

 

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань в Facebook.

 

«Проти Дубинського відкрили справу. Офіс генерального прокурора на виконання судового рішення відреагував на наклепницькі звинувачення народного депутата Дубинського на адресу Порошенка», - написав пан Головань.

 

Під повідомленням адвокат прикріпив витяг з Єдиного реєстру досудових рішень. Правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину.

У свою чергу, Олександр Дубинський вважає усе це «істерикою Порошенка».

 

«Виписка з ЄРДР демонструє, що звільнений генпрокурор Рябошапка і його заступник Касько особисто займалися «епохальною» справою», - написав Дубінський у Facеbook в ніч на суботу.

 

За його словами, опоненти нібито поспішали відкрити провадження проти нього через те, що він дав нові покази проти Порошенка слідчим ДБР. Мовляв, Рябошапка нібито вніс відповідні відомості щодо наклепу до ЄРДР напередодні відставки.

 

Як повідомляла «УМ», 6 березня Порошенко приходив на допит у ДБР і вимагав порушити справу проти Дубінського за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

 

Порошенко заявив, що напередодні суд зобов’язав ДБР розглянути і закрити кримінальну справу щодо нього, яка була розпочата за заявою Дубінського про нібито несплату податків п’ятим президентом.