ЄС офіційно продовжив замороження активів оточення Януковича

13:36, 05.03.2020
ЄС офіційно продовжив замороження активів оточення Януковича

Рада Європейського Союзу продовжила замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича і 9 осіб із його оточення.

 

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті ЄС.

 

"Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити ще на один рік до 6 березня 2021 року чинне заморожування активів, спрямоване проти 10 осіб, які були визнані відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, яке призвело до втрати державних коштів України. Обмежувальні заходи щодо двох осіб не були поширені", - йдеться у заяві.

 

Це рішення прийнято на основі щорічного перегляду згаданих заходів. Згадані санкції були започатковані у березні 2014 року та відтоді оновлювалися на щорічній основі.

 

Наразі Рада ЄС не повідомляє прізвища людей, обмеження щодо яких не були продовжені.

 

Як йдеться у повідомленні, завтра, 6 березня, це рішення Ради ЄС буде оприлюднене у Офіційному журналі Євросоюзу.

 

Санкції проти Віктора Януковича та його оточення були вперше введені в березні 2014 року і відтоді продовжуються на щорічній основі. З часом ЄС почав знімати обмеження з ексчиновників через недостатні докази.

 

Як повідомив напередодні брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, раніше в ЄС було вирішено виключити колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького зі списку осіб, активи яких заморожені через відповідальність за привласнення українських державних коштів.