Зеленський: Провокації бувають, але ми впевнено йдемо до миру

14:06, 18.02.2020
Зеленський: Провокації бувають, але ми впевнено йдемо до миру

Президент Володимир Зеленський назвав вранішній напад бойовиків на Донбасі провокацією і заявив, що Україна впевнено наближається до припинення війни.

 

Про це на брифінгу заявив Зеленський після засідання Ради національної безпеки та оборони

 

"У нас було засідання РНБО. На порядку денному були й інші питання, але ми почали з провокації, яка відбулась сьогодні вранці на контактній лінії". У нас потужна армія. Провокації бувають, але армія сильно відповіла. Ситуація постійно контролюється нашою армією, начальником Генштабу. Ми впевнені, що ця провокація не змінить курс – бо тільки з сильною армією можна сідати за стіл переговорів – курс до того, що ми йдемо, впевнено наближаємось до припинення війни і до миру", - заявив президент.

Зеленський також висловив співчуття родині загиблого бійця і побажав пораненим, що щоб у них "усе було добре".

 

Як повідомляла УМ, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

Президент Володимир Зеленський назвав дії бойовиків цинічною провокацією і скликав засідання РНБО.

 

Пізніше у штабі ОС додали, що розгублені бойовики брешуть про напад України : "Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим "тиші" для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих. Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією".

 

МЗС закликало міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого