Зеленський «вирішив надати шанс» Гончаруку

08:33, 18.01.2020
Зеленський «вирішив надати шанс» Гончаруку

Президент Володимир Зеленський вирішив дати прем'єр-міністрові Олексію Гончаруку і його уряду шанс працювати далі.

 

Відео зустрічі глави держави з прем'єром опублікував Офіс президента.

 

"По-перше, хочу подякувати вам за цю зустріч. По-друге, я отримав від вас заяву сьогодні про звільнення і, у зв'язку з останніми конфліктними ситуаціями, чи зі скандалами, як завгодно, скажімо так, з дуже неприємною ситуацією. Ви знаєте, яке у мене до вас особисте ставлення, і особисте ставлення до вашого молодого уряду. Я подумав, і мені здається, що правильно буде, я вирішив надати вам шанс і шанс вашому уряду, якщо ви вирішите деякі речі, які сьогодні дуже важливі і дуже турбують наше суспільство", - сказав Зеленський.

 

Зеленський закликав Гончарука запропонувати нову концепцію зарплат у міністерствах, відомствах і державних компаніях.

 

"Прошу вас, щоб ви запропонували Офісу президента і мені особисто нову концепцію заробітних плат всіх міністерств, всіх відомств, заступників міністрів та будь-яких інших державних компаній, їх очільників і заступників.

 

З розумінням, де ми живемо з вами, і з розуміємо тих чи інших міністрів, де ми живемо, в якій складній ситуації, незважаючи на їхній досвід, практику і навіть незважаючи на їхню, вибачте за таке словосполучення, ринкову ціну", - звернувся Зеленський.

 

Також президент заявив: будемо прощатися з міністрами, які не готові працювати у запропонованих фінансових умовах, навіть якщо це буде важко.

 

Як повідомляла УМ, 17 січня стало відомо, що Гончарук написав заяву про відставку.

 

Офіс президента  повідомив, що вже отримав заяву. Її розгляне президент Володимир Зеленський - після чого повідомить про своє рішення.

 

Зеленський вимагає від правоохоронних органів за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі Гончарука, міністрів і представників Національного банку

 

15 січня в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіозапису нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сама особа, яка говорить, визнала себе профаном в економіці.

 

Джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що йшли "консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. За інформацією на зараз, заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

 

Зранку 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

 

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

 

Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

 

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.