Уряд встановив зарплатні обмеження для топ-чиновників

14:33, 15.01.2020
Уряд встановив зарплатні обмеження для топ-чиновників

Кабінет міністрів встановив зарплатну сітку для топ-чиновників, щоб не продовжувати практику величезних заробітних плат.

 

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

 

"Кабмін вирішив не продовжувати практику величезних заробітних плат і встановив сітку для топ-чиновників", - написав нардеп.

 

Так, серед основних змін такі:

  • Встановлюється новий Мінімальний розмір посадового окладу у два прожиткових мінімуми (станом на 1 січня 4204 грн.).
  • Розміри посадових окладів пропонується затвердити в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було у 2019 році.

 

Гончаренко також роз’яснив, що керівник державного органу, наприклад, Офісу ПУ чи апарату РНБО, матиме посадовий оклад на рівні 37800 грн, а рівня міністерств та центральних органів виконавчої влади - 33600 грн.

.

Також під час засідання Уряду встановили, що першому віцепрем’єр-міністру України, віцепрем’єр-міністрам України, міністрам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися:

  • надбавка за ефективність, що встановлюється щомісяця першому віцепрем’єр-міністру України, віцепрем’єр-міністрам України, міністрам - Прем’єр-міністром України, а першим заступникам міністрів — відповідним міністром, у розмірі до 200% посадового окладу;
  • премія, що встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників) відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи, у розмірі до 200% посадового окладу.

 

Як повідомляла УМ, міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що висока зарплата чиновників – це професійна необхідність.