ЄС, країни Європи та Путін висловили співчуття з приводу авіакатастрофи в Ірані

12:05, 08.01.2020
ЄС, країни Європи та Путін висловили співчуття з приводу авіакатастрофи в Ірані

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловили співчуття з приводу катастрофи літака МАУ в Ірані, на борту якого попередньо перебували 11 українців.

 

Про це вони повідомили у Twitter.

 

"Мої глибокі співчуття всім, хто втратив своїх близьких у результаті аварії українського літака сьогодні вранці. Наразі експерти з авіаційної безпеки повинні з'ясувати причину аварії, давши відповіді щодо цієї жахливої трагедії", - написала фон дер Ляєн.

 

Своєю чергою, Боррель зазначив: "Мої щирі співчуття сім'ям загиблих в результаті трагічної катастрофи українського літака минулої ночі над Іраном".

 

Наразі співчуття висловили також представники ЄС, Ради Європи, Туреччини, Польщі, Німеччини, Латвії, Словаччини, Естонії та інші.

 

“Володимир Путін направив Президенту України Володимиру Зеленському телеграму, в якій висловив щирі співчуття у зв’язку з трагічними наслідками аварії українського пасажирського літака під Тегераном”, — вказали у Кремлі.

 

У президента РФ зазначили, що: “Глава російської держави передав слова співчуття і підтримки рідним і близьким загиблих”.

 

Також Путін направив президенту Ірану Хасану Роухані телеграму, в якій висловив співчуття у зв’язку із загибеллю громадян Ірану і ряду інших країн в результаті авіакатастрофи. “У Росії поділяють скорботу тих, хто втратив своїх рідних і близьких, бажають їм стійкості і мужності”, — йдеться в телеграмі.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський після катастрофи в Ірані літака МАУ, на борту якого було попередньо 11 українців, анонсував перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 

Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року..

 

8 січня розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали країни походження загиблих в авіакатастрофі в Ірані