Горбатюк: Рябошапка вважає, що злочинної організації Януковича не було

07:45, 24.10.2019
Горбатюк: Рябошапка вважає, що злочинної організації Януковича не було

(УНІАН)

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

 

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив Сергій Горбатюк, звільнений 23 жовтня з посади начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

 

"З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації (Януковича) немає, „на нашу думку, це вигадка Луценка“, — такі фрази казали", — повідомив він.

 

Горбатюк зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-очільнику ГПУ Віктору Пшонці, колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову та його заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів.

 

"Такі заяви (про відсутність ОЗУ Януковича, — Ред.) є, і робляться кроки для того, щоби цю (ланку розслідувань) зруйнувати. Я казав: «Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка — будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження", — заявив екс-співробітник ГПУ.

 

Горбатюк пов’язує своє звільнення з небажанням Генеральної прокуратури розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки "зараз при владі є особи, які працювали у той самий час в Кабінеті міністрів". Він також додав, що деяким з них можливо повідомити про підозру.

 

Як повідомляла УМ, Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Зазначається, що слідчих звільнили через те, що вони подали заяву на згоду про переатестацію у довільній формі, оскільки не погоджувалися з новою формою.

 

Горбатюк заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.

 

  •