Проти Юрія Луценка відкрили провадження в ДБР

15:06, 01.10.2019
Проти Юрія Луценка відкрили провадження в ДБР

Юрій Луценко

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем колишнім генпрокурором України Юрієм Луценком за заявою голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.
 
Про це повідомляють джерела "України Молодої" у парламенті.
 
Водночас, як повідомив виконувач обов'язків начальника відділу ДБР по роботі з громадськістю та ЗМІ Максим Білоусенко УНН, справу відкрито за статтею "зловживання владою та службовим становищем".
 
За його даними, до ДБР надійшла заява Давида Арахамії про вчинення злочину, згідно з якою Луценко "за попередньою змовою з народним депутатом VIII скликання та іншими особами" зловживав службовим становищем, сприяючи гральному бізнесу.
 
Як відомо, голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія раніше заявив, що колишній генпрокурор України Юрій Луценко є акціонером мережі нелегальних казино. У зв’язку з цим він у вересні обіцяв особисто звернутися до правоохоронних органів.
 
Зазначимо, раніше повідомлялося, що Юрій Луценко поїхав у Велику Британію у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.
 

Як відомо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст скандальної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена. У тексті скарги, яку написав неназваний співробітник розвідки США через вказану розмову, йшлося, що Трамп в розмові з Володимиром Зеленським похвалив Юрія Луценка, який на той момент очолював Генпрокуратуру, і наголосив на необхідності залишити його на цій посаді.