«Щастя - бачити злодія на нарах»: Зеленський назвав три своїх завдання (відео)

11:25, 13.09.2019
«Щастя - бачити злодія на нарах»: Зеленський назвав три своїх завдання (відео)

Володимир Зеленський (фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський заявив, що щастя для нього - це коли українська родина збирається за столом у повному складі, війни немає, захисники живі, заробітчани вдома, сім’я живе у достатку, а корупціонери сидять у в’язниці.
 
Про це він сказав під час виступу на 16-тій зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" YES у Києві з темою Києві "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі".
 
Свій виступ Зеленський розпочав англійською мовою, а коли не знайшов аркуш із підготовленою промовою, почав імпровізувати.
 
Він влаштував інтерактив і запитав у зали, що для них означає щастя.
 
Більшість присутніх відповіло, що щастя для них - це родина, діти, країна, мир, благополуччя. Після короткого опитування Зеленський повернувся на сцену і заговорив уже українською.
 
"Яке наше бачення щасливої української родини? Усі за столом. Порожніх стільців немає. Ті, хто відважно захищає Україну, повинні повернутися переможцями. Ми маємо повернути свої території. Єдиний шлях для цього - це дипломатія. Її зброя - санкції", - цитує президента "Українська правда".
 
"Я дякую нашим міжнародним партнерам, але іноді вони думають про заняття санкцій. Ви втрачаєте гроші? Серйозно? Вибачте, але ми втрачаємо людей. У цивілізованому світі платити податки - нормально. Санкції - це фактично ті самі податки, необхідні для світового порядку. Це податок заради миру. Поки його не буде, санкції повинні бути збережені", - продовжив він.  
 

Президент додав, що наступний його виклик - це подолання бідності і повернення заробітчан, а "економіка України повинна вийти з тіні, як би цьому не протидіяли економічні вампіри, які бояться денного світла".
 
За словами Зеленського, економічне зростання повинні відчути "не декілька родин, а кожен громадянин".
 
"Третє - подолання багаторічної корупції. Тут ми дуже сподіваємося на наших недругів і наших постійних скептиків, які кажуть, що в Україні це неможливо. І це прекрасно, що вони таке кажуть, бо чим більше в нас не вірять - тим краще у нас виходить. Так було з президентськими виборами, було з парламентськими, так було з розпуском парламенту, зі зняттям депутатської недоторканості. Так, значить буде і з подоланням корупції. Щастя - це бачити злодія на нарах, а не на Мальдівах", - сказав президент.
 
За словами Зеленського, ці три важливі речі є фундаментом для національного щастя і подальшого будівництва країни.
 
Зазначимо, раніше Зеленський пообіцяв Антикорупційному суду допомогти покарати топ-чиновників.