ГПУ вручила підозру голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку

16:27, 02.08.2019
ГПУ вручила підозру голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку

Генеральна прокуратура України 2 серпня допитала голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та вручила йому підозру.


Про це повідомив прессекретар ГПУ Андрій Лисенко.

 

Як зазначає Українська правда, крім Вовка до Генпрокуратури за повісткою прийшли судді ОАСК Ігор Погрібніченко та Євгеній Аблов та суддя Суворівського районного суду м. Одеси Іван Шепітко.

 

Пізніше представник прес-служби прокуратури повідомила журналістам, що усім чотирьом суддям вручили підозри.

 

Згідно з оприлюдненими повістками, підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, постановлення завідомо неправосудних рішень, пропозиції або надання хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

 

Майже одночасно із цим, під стінами Генпрокуратури неповнолітні вимагали відставки керівника Управління спецрозслідувань головного слідчого управління ГПУ Сергія Горбатюка.

 

Слід зазначити, що серед учасників акції є близько 10 осіб, яким на вигляд менш як 18 років, причому дехто з них зізнався журналістам, що ходить до школи, а одна дівчинка сказала, що їй 14 років.

 

Учасники акції, які вимагали від Горбатюка результатів розслідувань справ щодо злочинів проти учасників Революції гідності, не знали, ким саме він працює.

 

Зокрема, на запитання, хто такий Горбатюк, звучали відповіді, що він суддя, який не бореться з корупцією.

 

 

Також учасники акції перекручують прізвище керівника Управління спецрозслідувань, називаючи його "Горбанюком".

 

 

Крім того, на акції були присутні близько 5 провокаторів – молодиків на вигляд 20-25 років, які намагалися спровокувати з журналістами конфлікт.

 

При цьому поліцейський, який за цим спостерігав, не бажав втручатися і на звернення журналістів не відреагував: потупцювавши на місці, розвернувся і пішов.

 

Як повідомляла УМ, прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів.