Цеголко та Турчинов відповіли Данилюку: «техніка була орендована за кошт Порошенка»

09:08, 29.05.2019
Цеголко та Турчинов відповіли Данилюку: «техніка була орендована за кошт Порошенка»

Прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко та екс-секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментували звинувачення новопризначеного секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка. Він заявив, що з ситуаційної кімнати в Адміністрації президента зникли монітори, техніка і сервери з секретною інформацією.

 

На своїй сторінці у Facebook Святослав Цеголко написав, що техніка секретної інформації не містила.

 

"Вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована за власний кошт Петра Порошенка і, відповідно, повернута орендодавцю. Жодної конфіденційної інформації на серверах не зберігалося, доступ до неї забезпечувався лише online. Кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у Прикордонній службі, СБУ чи податковій", – наголосив Святослав Цеголко.

 

І при цьому додав: "До речі, в РНБО, де працює пан Данилюк, є ситуаційний центр, з усіма конфіденційними серверами".

 

 

Водночас Олександр Турчинов заявив, що Данилюк на своїй сторінці у Facebook показав відсутність комп'ютерної техніки в приміщеннях, детально не пояснивши глядачам, де саме відбувається ця зйомка.

 

За його словами, наведений новим секретарем РНБО Олександром Данилюком відеоматеріал про зникнення серверів із секретною інформацією не має стосунку до РНБО та був знятий в окремих приміщеннях Адміністрації президента України.

 

 "У зв'язку з його призначенням секретарем РНБО України у наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються апарату РНБО. Хочу підкреслити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не має стосунку до РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях Адміністрації президента України (вулиця Банкова)", - наголосив він.

 

Турчинов також зазначив, що "головний ситуаційний центр РНБО, який знаходиться на вулиці Болбочана, та обладнання приміщень працівників РНБО перебувають під надійною охороною та працюють у штатному режимі".

 

"Коли Олександр Данилюк потрапить на своє робоче місце в Апараті РНБО, він зможе в цьому переконатися", – додав він.

 

Раніше новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк заявив, що з ситуаційної кімнати в Адміністрації президента зникли монітори, техніка і сервери з секретною інформацією.

 

Про таке він заявив у відеоролику, опублікованому на його сторінці у Facebook.

 

На відео Данилюк демонструє порожню кімнату з голими стінами, в якій залишилися тільки Державний прапор України і президентський штандарт.

 

"Це ситуаційна кімната Адміністрації президента. Так нині вона виглядає. Ще місяць тому вона виглядала зовсім по-іншому – на всіх стінах висіли монітори, які були підключені до серверів, розміщених по той бік стіни... Як бачите, все було знято під час зміни влади", – говорить Данилюк на відео.

 

Він додав: "Сервери знаходилися – саме знаходилися, тому що наразі їх там немає – в цій кімнаті. Як ви бачите, тут зараз порожньо. Сервери також були вивезені".

 

"Що сталося з серверами, на яких зберігалася секретна інформація?" – запитав секретар РНБО.