Зеленський скасував укази Порошенка про призначення і звільнення членів Нацради з питань телебачення

12:42, 24.05.2019
Зеленський скасував укази Порошенка про призначення і звільнення членів Нацради з питань телебачення

(фото прес-служба Президента)

Президент Володимир Зеленський скасував укази свого попередника Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на подібну посаду Володимира Горковенка.

 

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

 

Так, указом №322/2019 президент скасував указ від 4 травня №186 про звільнення Артеменка.

 

Разом з тим своїм же указом №324/2019 він звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

 

Також указом №323/2019 скасований указ Порошенка від 4 травня про призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Коментуючи указ президента, Володимир Горковенко заявив, що не писав заяви про звільнення.

 

"Це може означати дві речі: або я сам написав заяву (про звільнення — Ред.), Або я помер. Очевидно — друга причина: я помер. Я не жартую. Я отримав кілька дзвінків останнім часом з вимогою, мовляв „ти сам напиши заяву, інакше ми тебе розберемо на запчастини“. Схоже, „розбір на запчастини“ виглядає саме так. Але у нас правова країна і суди ще ніхто не відміняв", — цитує Горковенка Інтерфакс-Україна.

 

Під час брифінгу, четверо членів Національної ради з телерадіомовлення заявили про блокування роботи органу.

 

"Сьогодні робота Нацради заблокована, перший заступник глави регулятора Ольга Герасим’юк відмовляється підписувати порядок денний і відкривати засідання Нацради", — заявив член Нацради Сергій Костинський.

 

Він додав, що зазначена проблемна ситуація триває вже три тижні. За даними членів Нацради, на порядку денному накопичилося вже понад невирішених 120 питань.

 

Як повідомляла УМ,  голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко подав у відставку напередодні, 4 травня. Він назвав дві причини такого рішення - втома та пропозиція іншої роботи. Артеменко працював на цій посаді з 2014 року.

 

 Після відставки Юрія Артеменка в Нацтелерадіо був призначений Володимир Горковенко.