Порошенко дав свідчення в справах Майдану

09:57, 11.05.2019
Порошенко дав свідчення в справах Майдану

(фото прес-служба Президента)

Президент України Петро Порошенко заявив, що 10 травня прийшов до управління спецрозслідувань Генпрокуратури і дав свідчення у справах Майдану.

 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

“Сьогодні повторно надав свідчення прокурорам у розслідуванні справи щодо злочинів проти учасників Революції гідності на Майдані у 2014 році",- підкреслив глава держави.

 

Він висловив сподівання, що його відповіді на додаткові запитання допоможуть у завершенні слідства.

 

"Ця справа надзвичайно важлива для українського суспільства. Переконаний, всі винні мають бути обов’язково покарані”, — наголосив Петро Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Петро Порошенко не прийшов в Генпрокуратуру, куди його викликали на допит як свідка щодо подій 2014 року на Майдані.

 

Нагадаємо, раніше Порошенко звинуватив Горбатюка в неефективному розслідуванні справ Майдану. Він заявив, що причиною затягування розслідування справ Майдану є неефективна робота начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка.
 
У свою чергу, Горбатюк зазначив, що "говорив про проблеми з розслідуванням справ Майдану упродовж усіх років". "Кожен, кого я називав, мав можливість допомогти в цьому процесі. А президент згадав про проблеми і винуватців лише під час передвиборних перегонів. У тому і вся різниця - хто коли переживає за те, щоб справи Майдану розслідувалась", - сказав Горбатюк.
 
У листопаді Сергій Горбатюк повідомляв, що більша частина з 4 тисяч 700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, винними визнано 52 особи, винесено 9 вироків. Однак убивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника досі не розкриті.
 
8 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан, проте пізніше керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк спростував цю заяву.