Зеленський вимагає від Росії повернути «кожен міліметр» державного кордону України

14:12, 02.05.2019
Зеленський вимагає від Росії повернути «кожен міліметр» державного кордону України

Росія повинна повернути під контроль України "кожен міліметр" державного кордону, тільки після цього можливий взаємний діалог "братські відносини" між країнами.
 
Про це заявив Володимир Зеленський у Фейсбуку.
 
"Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з "общего" у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "общего". І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего"", - написав він.
 
Зеленський додав, що "заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами". 
 
"І "братськими" такі відносини точно називати не можна", - заявив новообраний президент.
 
Стосовно шоу, яке анонсували нещодавно на телебаченні Росії, Володимир Зеленський зазначив наступне: 
 
"Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним президентом України. Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд - у мене немає амбіцій зробити політичну кар’єру в Росії".
 
Також Зеленський додав, що його "тішить, що російські політики освоїли новий для себе жанр" - спілкування з ним в "публічному просторі". 
 
"Адже інтернет, як відомо, все пам’ятає, і цю дискусію фіксуватимуть мільйони людей в усьому світі. 
 
Тож запрошую у світ відкритості та публічності. Долучайтеся до мережі - www.facebook.com", - підсумував Володимир Зеленський.
 
Як повідомляла "УМ", раніше переможець виборів президента України Володимир Зеленський дав відповідь Путіну на провокацію у вигляді роздачі паспортів Росії на окупованому Донбасі. За його словами, Росії не варто говорити з Україною мовою загроз, військового та економічного тиску та розраховувати, що багато українців захочуть отримати російський паспорт і стати "новою нафтою" для влади Росії.
 
Напередодні майбутня перша леді пообіцяла, що Зеленський не піде на поступки перед Путіним.
 
Нагадаємо, після ІІ туру виборів Путін вирішив поки не вітати Зеленського з перемогою. Однак пізніше заявив, що відносини Москви і Києва будуть залежати від політики, яку проводитиме нове керівництво України.
 
Як відомо, 31 березня Володимир Зеленський, кажучи про можливу зустріч з президентом Росії, сказав: "Якщо я зустрінуся з паном Путіним, я йому скажу: "Ну, нарешті-то ви повернули наші території. Скільки ще готові компенсувати грошей за те, що відібрали наші території і допомагали людям, які брали участь в ескалації Криму і Донбасу, на всьому їх страшному, огидному шляху?".
 
Раніше Володимир Зеленський заявив, що вважає прийнятними компроміси в питанні повернення окупованих Криму і Донбасу, враховуючи культурно-мовні особливості цих регіонів.
 
Однак у Кремлі Зеленському відповіли, що не збираються йти на поступки щодо Криму та Донбасу.