Зеленський: у людей не можна забрати російськомовне телебачення

11:25, 18.04.2019
Зеленський: у людей не можна забрати російськомовне телебачення

(РБК-Україна)

Кандидат на посаду президента України Володимир Зеленський може в разі обрання ініціювати перегляд мовних квот у засобах інформації.

 

Про це політик заявив в інтерв’ю РБК-Україна, опублікованому 18 квітня.

 

"Я дуже добре розумію цей закон. Квоти залишаться. Там питання в регулюванні цих квот. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі – різні мови, тому що там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. У нас є люди, які говорять і іншими мовами. Розумієте, тут велике питання з цими квотами. Ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання...", - зазначив шоумен.

 

Зеленський зазначив, що він, як керівник великого телевізійного бізнесу, також великий платник податків, тому він радить зробити менший податок для україномовних фільмів, а для російськомовних - залишити, який є.

 

"Через рік я як бізнесмен і всі великі телевізійні бізнесмени без закону про квоти, без цих палиць, перейшли б в основному на українську мову і все...Мені як телевізійнику не потрібні державні дотації, можна було мені просто знизити податок і в цьому мене переконати. ", - додав він.

 

Кандидат наголосив, що "необхідно підняти українську культуру, українське кіно, це має бути модним".

 

Як повідомляла "УМ", віце-прем'єр-міністр України В’ячеслав Кириленко раніше заявив, що з 8 листопада 2018 року набуває чинності третій етап запровадження українських квот на радіо.