Порошенко про рейтинги: «Я буду боротися за кожен ваш голос»

10:06, 17.04.2019
Порошенко про рейтинги: «Я буду боротися за кожен ваш голос»

Президент України Петро Порошенко, звертаючись до прихильників свого опонента Володимира Зеленського, заявив, що буде боротись за кожен голос.

 

Про це він сказав виступаючи на політичному ток-шоу Пульс на телеканалі 112 Україна.

 

"За соціологічними даними, близько 60% готові підтримати мого опонента, 40% - мене. Цим 40% я хочу сказати, що я дуже ціную вашу підтримку і дуже вдячний за довіру, яку ви мені надаєте. А 60%, які визначилися голосувати за мого опонента, друзі, я буду боротися за кожен ваш голос", - заявив Порошенко. 

 

Він запевнив, що останнім часом його рейтинг почав рости, а в Володимира Зеленського знижуватись.

 

Як заявив на брифінгу заступник директора КМІС Антон Грушецький, у кандидата в президенти Володимира Зеленського поки більше шансів перемогти у другому турі виборів, ніж у чинного глави держави Петра Порошенка.

 

За даними опитування КМІС, за Зеленського планують проголосувати 48,4% респондентів. За Порошенка має намір віддати голоси 17,0% опитаних. Серед тих, хто визначився з вибором, 72,2% планують підтримати Зеленського, 25,4% - Порошенка.

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування з 9 по 14 квітня 2019 року серед 2004 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

 

Водночас блогер Алекс Нойт розкритикува статтю "Української правди".

 

"Пост цікавої математики мені трапився. По суті скандальна стаття на УП під назвою "Зеленський виперджає Порошенка на 47% - опитування", - написав він, повідомляє Еnigma.ua.

 

Lukyan Turetsky взяв і перерахував всі цифри, які привела УП в своєму матеріалі. І от що вийшло.

 

 

 

"Як ми бачимо, позначка поставлена путінськими пропагандистами ось-ось буде взята українськими медіа. Бар'єр в 133% вже взято", - наголосив блогер. 

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.