Мустафа Джемілєв просить Володимира Зеленського відповісти про Крим особисто

12:21, 16.04.2019
Мустафа Джемілєв просить Володимира Зеленського відповісти про Крим особисто

Мустафа Джемілєв зазначив, що звертався особисто до Зеленського, а не до його команди (фото: "Голос Америки")

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв прокоментував відповідь від штабу шоумена Володимира Зеленського на його п'ять питань щодо тимчасово окупованого Криму.
 
В ефірі "5 каналу" Мустафа Джемілєв зазначив, що звертався особисто до Зеленського, а не до його команди, передає ATR.
 
"Власне, це не відповідь Зеленського, тому що команда - це така справа, завтра він може сказати: "Я не в курсі, і команди у мене немає, я її вигнав". Тому я хотів би почути від самого Зеленського", - сказав він.
 
Лідер кримських татар нагадав, що в зверненні було п'ять питань, які стосувалися не тільки Криму.
 
"Ви говорите, що хочете встановити мирні добросусідські відносини з Росією. Але оскільки не ми нападали на Росію, не ми окупували частину території Росії, не ми нав'язували Росії, як їй жити і в якому напрямку йти, то на які поступки ви збираєтеся йти, щоб задобрити Путіна? Чи не передбачає це визнання анексії Криму та окупації частини Донецької і Луганської області?" - додав Джемілєв.
 
Мустафа Джемілєв також зазначив, що спитав Зеленського про зміну статусу Автономної Республіки Крим, але конкретної відповіді не отримав.
 
Нагадаємо, раніше лідер кримських татар Мустафа Джемілєв звернувся до Володимира Зеленського і поставив йому п'ять запитань про окупований Крим.
 
У команді Зеленского у відповідь заявили, що Крим є територією України, а з президентом Росії Володимиром Путіним доведеться зустрічатися, але не на окупованих територіях.