Кремль шантажем намагається блокувати визнання ПЦУ в світі - Епіфаній

18:19, 11.04.2019
Кремль шантажем намагається блокувати визнання ПЦУ в світі - Епіфаній

РПЦ задіяла всі методи для невизнання ПЦУ в світі

Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні церкви якомога довше не визнавали Українську церкву.

Про це у четвер на прес-конференції у Львові заявив предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає Risu.org.

Заявив, що з боку російської держави і РПЦ йде тотальний спротив, при чому там не гребують навіть залякуваннями та шантажем.

"Зараз ми добиваємося визнання нашого автокефального статусу. Але, на жаль, з боку російської держави і РПЦ бачимо тотальний спротив. На рівні держави і на рівні Церкви ведуться перемовини з іншими Православними церквами. Декого лякають, декого спонукають, на інших певною мірою впливають, бо до цього часу РПЦ мала вплив на Помісні церкви", - повідомив першоєрарх.

Він додав, що після надання Томосу Росія намагається привнести розкол у світове православ'я. Однак Епіфаній вважає, що ці спроби приречені на поразку.

"Не справившись із завданням, яке було поставлено РФ перед РПЦ: не допустити автокефалії та надання томосу Українській Церкві, вони намагаються зараз привнести розкол у світове православ’я. Тобто поділити ту частину православних, які підтримують Російську Церкву і ту частину, яка підтримує Вселенського Патріарха. Я вірю, що цього розколу не буде. Вже зараз ми бачимо, що думки тих Церков, які спершу були негативно налаштовані проти ПЦУ, трансформується", - зазначив предстоятель ПЦУ.

За словами митрополита, рано чи пізно ПЦУ визнають усі Церкви.


"Пройшло небагато часу, всього три місяці, з часу отримання томосу, тому вірю, що поступово Церква за Церквою будуть нас визнавати. Але залишаться такі, які не визнають ПЦУ. Напевно, що останньою буде РПЦ, яка ніколи не змириться з тим, що ми отримали автокефалію", - підкреслив предстоятель ПЦУ.