Єгор Соболєв та Семен Семенченко покидають фракцію Самопоміч

11:50, 10.04.2019
Єгор Соболєв та Семен Семенченко покидають фракцію Самопоміч

(Tamara Shevchuk / Facebook)

Народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко оголосили про намір вийти з партії "Самопоміч".

 

Як повідомили у прес-службі партії, Соболєв уже підписав відповідну заяву, а Семенченко сказав, що зробить це найближчим часом.

 

Депутати заявили про це під час засідання фракції "Самопоміч".

 

Водночас Соболєв заявив, що залишається в "Самопомочі" до кінця каденції. 

 

"Я склав повноваження члена політради, члена проводу та партії і повідомив політсилу, що не буду з нею на наступних виборах. У нас справді різні погляди на те, як представляти людей, якими методами боротись за їхні інтереси. Але, я залишаюся у фракції "Самопоміч" до кінця каденції. Вважав і вважаю, що оскільки люди нас обрали як об’єднання після Євромайдану з різних середовищ, які хотіли щось змінити і робити нормальну політику, ми маємо бути цією честю до кінця каденції", – сказав Соболєв. 

 

Крім того, за даними джерел "Української правди" парламентську фракцію "Самопомочі" ще збираються покинути Олександр Опанасенко, Іван Мірошніченко та Олександр Данченко. Також з фракції ще може вийти нардеп Олексій Скрипник.

 

Раніше Андрій Садовий заявив, що найближчим часом частина народних депутатів від "Самопомочі" покине фракцію.

 

"Парламент доживає останні місяці і політики визначаються зі своїм майбутнім та потенційними новими попутниками", - заявив він. 

 

"Як би не склалась доля тих, хто вирішить покинути "Самопоміч" в цей момент і якими б не були їх мотиви, я хочу подякувати їм за їхню працю. Не скурвились, не зраджували виборців і принципи, робили те, що могли, хоча були у значній меншості", - зазначив мер Львова. 

 

За його словами, "Самопоміч" чекає непросте внутрішнє перегрупування.

 

"Ми йдемо в процес формування нового складу кандидатів, який відбудеться за принципом "відкритих списків". Далі підуть ті, для кого це дійсно справа життя", - наголосив Андрій Садовий.