Медведчук пропихає автономію окупантів Донецька і Луганська в складі України

09:08, 10.04.2019
Медведчук пропихає автономію  окупантів Донецька і Луганська в складі України

(Depo.ua)

Проросійський політик Віктор Медведчук, кум президента Росії Володимира Путіна, заявляє, що підтримувані Росією бойовики з угруповань "ДНР" і "ЛНР" і сама Росія згодні на його "план зі встановлення миру на Донбасі", який передбачає створення "автономного регіону Донбас".

 

Про це кум президента Росії Володимира Путіна і голова політради "Опозиційної платформи – За Життя" сказав в ефірі підконтрольного йому телеканалу "112 Україна", пише Радіо Свобода.  

 

Раніше політик говорив, що один із головних пунктів його "плану" полягає в автономії Донбасу у складі України.

 

Відповідаючи на питання, чи зможе Україна самотужки відновити економіку на окупованих територіях після їх повернення Медведчук сказав, що "самостійно Україна не впорається, але в цьому немає необхідності".

 

Водночас кум Путіна зазначив, що "план-концепці", який розробила його політсила, передбачає, зокрема, вільну економічну зону на нині непідконтрольних територіях та інші "питання, пов'язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю".

 

На цей "план-концепцію", за словами Медведчука, вже "дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва".

 

Політик також вважає, що економічне відновлення Донеччини та Луганщини "буде поєднуватися" з міжнародною європейською та російською допомогою.

 

"Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії… то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях", – сказав Медведчук.

 

Як повідомляла УМ, 22 березня Прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

 

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду політика Віктора Медведчука.
 
Справу завели через "гучну заяву" Медведчука про необхідність утворення так названого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.