"Нас обманули": Царьов поскаржився на окупаційну владу Криму

09:19, 30.03.2019
"Нас обманули": Царьов поскаржився на окупаційну владу Криму

Розшукуваний українськими правоохоронцями колишній народний депутат України Олег Царьов заявив, що російська влада Криму "обдурила" його, вирішивши продати майно двох алуштинських пансіонатів "Дніпро" і "ХИИТовец", які у 2015 році віддали Царьову в оренду під реалізацію інвестпроектів.

 

У коментарі Крим.Реалії Царьов заявив, що "всіх своїх друзів і знайомих тепер відмовляю від участі в інвестпроекти щодо Криму".

 

"Наші компанії підписали Інвестугоду стосовно шести об'єктів (санаторіїв – КР) у Криму, вклали гроші, провели роботи, займалися серйозно цими об'єктами. Але Рада міністрів в односторонньому порядку розірвала ці договори. Ми подали до суду, написали в прокуратуру, але це нічим не закінчилося. Всі суди ми програли. Тому жодного стосунку до цих об'єктів ми зараз не маємо", – заявив Царьов Крим.Реалії.

 

За словами Царьова, згідно з домовленостями з російською владою Криму, фірми його сім'ї мали розвивати орендовані санаторії та встигли вкласти в них понад 10 мільйонів рублів. Але зрештою в кримському уряді розірвали всі шість договорів, стверджує екс-нардеп.

 

"Виходить, що нас обдурили. Всіх своїх друзів і знайомих я тепер відмовляю від участі в інвестпроектах щодо Криму. Тому що уряд Криму підписує такі інвестдоговори, які суди потім розцінюють як договір про наміри. А те, що ти витрачаєш гроші, нікого не хвилює. Щось раптом комусь перехотілося, і все розривається", – каже Олег Царьов.

 

У кримському держпідприємстві "Сонячна Таврика", на балансі якого ці санаторії, відмовилися підтвердити або спростувати інформацію про розрив інвестдоговорів щодо них. Там рекомендували звернутися з інформаційним запитом. Водночас на сайті інвестиційного порталу Криму фірми Олега Царьова і його сім'ї досі значаться як інвестори в рамках реконструкції кримських санаторіїв, включаючи пансіонати "Дніпро" і "ХИИТовец".

 

27 березня на засіданні російського парламенту Криму ухвалили постанову про продаж майна двох пансіонатів в Алушті: пансіонату "Дніпро" (19 об'єктів) та "ХИИТовец" (5 об'єктів), закріпленого на праві господарського відання за підприємством "Сонячна Таврика".

 

Ці пансіонати з 2015 року перебували в оренді у ТОВ "Сельбілляр" – фірми, що належить дружині та матері екс-нардепа українського парламенту Олега Царьова.

 

У 2014 році Генеральна прокуратура України внесла подання до Верховної Ради про притягнення Олег Царьова до кримінальної відповідальності та затримання його для обрання запобіжного заходу. 3 червня Верховна Рада голосами 235 парламентаріїв за необхідного мінімуму в 226 позбавила Царьова депутатської недоторканності і дала згоду на його арешт. Тоді Царьов перебував у Криму, де, за його словами, він мав намір продовжити боротьбу з українською владою.