Володимира Зеленського судитимуть за порушення авторських прав у серіалі «Слуга народу 2. Від любові до імпічменту»

14:15, 16.03.2019
Володимира Зеленського судитимуть за порушення авторських прав у серіалі «Слуга народу 2. Від любові до імпічменту»

(фото з сайту "1+1")

Печерський районний суд Києва прийняв до провадження справу про порушення авторських прав у телесеріалі "Слуга Народу 2. Від любові до імпічменту".

 

Найближчим часом розпочнеться розгляд. Судове засідання відкладене у зв’язку з відпусткою судді та відбудеться 8 квітня 2019 року.


14 березня 2019 р. у Печерському районному суді м. Києва мало розпочатися перше судове засідання у цивільній справі за позовом відомого та талановитого українського художника-баталіста Артура Орльонова до ТОВ "Студія Квартал 95", ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" та ТОВ "Кіностолиця" про захист авторських прав та виплату компенсації у розмірі 31 млн. гривень.


Авторське право художника було порушено відповідачами шляхом незаконного використання з комерційною метою картини "Битва під Берестечком" у заставці всіх серій телесеріалу "Слуга Народу 2. Від любові до імпічменту".


Відповідно до вимог Закону України "Про авторське право і суміжні права" використання твору може здійснюватися лише за згодою автора, а за використання твору без згоди автор може вимагати виплату винагороди за кожний факт незаконного використання твору.


Максимальний розмір компенсації, який може вимагати автор за порушення авторських прав згідно закону складає майже 207 мільйонів гривень.


Нагадаємо, що керівником і власником "Студії Квартал-95" є Зеленський Володимир Олександрович. Нині кандидат в Президенти України.