«Євробляхарі» відмовляються від протестів і йдуть у політику

13:08, 24.11.2018
«Євробляхарі» відмовляються від протестів і йдуть у політику

"АвтоЄвроСила" починає новий етап боротьби, оголосив лідер руху Олег Ярошевич (кадр відео)

Рух власників автомобілів на європейських номерах зведе до мінімуму акції протесту, щоб не заважати переміщенню громадян, але має намір привести до влади "свого" президента.
 
Про це заявив лідер руху "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич у Facebook.
 
"АвтоЄвроСила" починає новий етап боротьби. Потрібно привести до влади нового президента, змінити всі відомства і систему. Ми підтримаємо того, хто скасує всі акцизи на автомобілі з Європи, хто перестане вивозити ліс і відмивати бюджетні кошти. Ми хочемо знайти того кандидата, який візьме на себе ці зобов'язання і виконає їх", - заявив Ярошевич.
 
У відеозверненні він зазначив, що рух об'єднуватиметься з різними громадськими організаціями, створюєтиме "силу виборців і буде приводити до влади нового президента, нову Верховну Раду, яка в наступному році зможе змінити, а взагалі скасувати акциз, і зробити доступним для кожного українця".
 

Нагадаємо, 20 листопада рух "АвтоЄвроСила" розпочав всеукраїнську акцію непокори через норми закону 8487 і 8488. Як відомо, користувачі авто на єврономерах незадоволені прийнятими законами про зниження ставок за розмитнення авто, адже за проголосованими нормами ціна легалізації буде сильно залежати від віку авто.
 
Проте вже 21 листопада рух "АвтоЄвроСила" оголосив, що призупиняє акцію з блокування доріг і має намір переміститися з протестом під Адміністрацію президента - саме президент зможе накласти вето на спірні законопроекти.
 
23 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 і звернувся до власників авто на єврономерах з проханням припинити акції протесту, адже податки від розмитнення їх авто "всі до копійки" підуть до Пенсійного фонду України.