Очільник Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнений, на посаду оголошено конкурс

13:00, 05.09.2018
Очільник Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнений, на посаду оголошено конкурс

Наразі оголошено конкурс на посаду голови ДФС (фото: facebook.com/Myroslav.Prodan)

Кабінет міністрів звільнив виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана за його власною заявою. Тимчасово цю посаду обійматиме Олександр Власов, який очолював спецпідрозділ податкової міліції "Фантом".
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на в.о. міністра фінансів Оксану Маркарову.
 
"В.о. голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав", - сказала вона після урядового засідання в середу.
 
За словами Маркарової, Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.
 
"Питання, про яке ми з вами вже давно дискутували, це проведення конкурсу на позицію глави ДФС. Проведення такого відкритого та прозорого конкурсу є дуже важливим для подальшої реформи, в тому числі ДФС. Сьогодні уряд ухвалив рішення про початок та оголошенні такого конкурсу", - заявила вона.
 
Маркарова також зазначила, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Національній службі з питань держуправління і Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу.
 
"До проведення конкурсу виконувати обов'язки глави ДФС буде Олександр Власов", - сказала вона, уточнивши, що новий керівник 3 роки очолював спецпідрозділ податкової міліції ДФС "Фантом".
 
Як повідомив у Facebook сам Продан, він дійсно збирається взяти участь у конкурсі.
 
"Неодноразово відповідаючи на запитання журналістів, я зазначав, що повністю підтримую ідею проведення конкурсу. І що обов’язково планую брати у ньому участь. У моїй команді є не лише стратегія дій та бачення розвитку ДФС. У нас є реальні результати", - написав він.
 
Продан пояснив, що до конкурсу буде прикута увага суспільства, бізнесу і міжнародних партнерів, до того ж імовірні спроби політизувати процес через наближення виборів. 
 
"Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконуючого обов'язки голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі. Лише таким чином забезпечимо прозорий та неупереджений процес відбору та високий рівень довіри до результатів конкурсу", - підкреслив чиновник.