Дві фракції Ради вимагають від ГПУ і СБУ розслідувати діяльність Медведчука і «Вати-ТВ» (фото)

15:15, 04.09.2018
Дві фракції Ради вимагають від ГПУ і СБУ розслідувати діяльність Медведчука і «Вати-ТВ» (фото)

Депутат Левус закликав генпрокурора Юрія Луценка та СБУ здійснити всі необхідні заходи по розслідуванню діяльності Медведчука (фото: facebook.com/mnk.org.ua)

Представники фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" закликали Генпрокуратуру та Службу безпеки провести розслідування щодо антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука та "проросійських" телеканалів.
 
Про це з трибуни парламенту заявив нардеп Андрій Левус після хвилини вшанування пам'яті українського поета Василя Стуса, пише "Українська правда".
 
"Хочу додати кілька слів. 33 роки тому помер Стус. У нас йде вже 5-й рік війна. Є одна людина, яка має зв'язок між цими двома фактами. Ця людина називається Віктор Медведчук", - сказав з трибуни політик.
 
За його словами, у 80-му році Медведчук був адвокатом Стуса і підтримав звинувачення проти нього, а зараз є головним локомотивом проросійських ідей в Україні та  відкриває двері для російської агресії.
 
"Це людина, яка проголошувала гасла федералізації, двомовності, антиєвропейські гасла, зараз почувається вільно в країні, яка пережила Революцію гідності і де тисячі людей вже загинули за незалежність з 2014 року", - сказав Левус.
 
 
Він зазначив, що два роки тому багато з депутатів підтримали звернення до ГПУ з тим, щоб розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука, але воно так і не було проведене.
 
Нардеп додав, що тепер Медведчук публічно повертається в політику і купив для цього "112 канал".
 
 
"Звертаюся до всіх нардепів, які мають хоть дещицю совісті, сумління і того, що називається патріотизм, бойкотувати "112 канал", NewsOne, "Інтер" і всі канали, які належать проросійським олігархам і роблять все, щоб просувати російські ідеї. ... Закликаю, якщо у вас є совість, якщо ви носите вишиванки, якщо ви називаєте себе патріотами, ви не повинні брати участь у цій грі, у маніпуляціях цих вата-ТВ", - сказав Левус.
 
Також політик звернувся від колег по фракціях і закликав генпрокурора Юрія Луценка та СБУ здійснити всі необхідні заходи по розслідуванню діяльності Медведчука.
 
На думку депутатів, його антиукраїнські дії є не тільки викликом здоровому глузду, але і плювком на могилу Стуса і тисяч українських патріотів, які загинули від рук російського агресора з 2014 року.
 
Крім того, Левус зазначив, що проросійські сили нехтують все українське і готують реванш, щоб повернутися в українську політику, змінити її зовнішній курс і забрати незалежність.
 
Як відомо, навколо зйомок фільму "Птах душі" про українського поета Василя Стуса розпочався скандал, коли стало відомо, що зі сценарію були вилучені сцени за участі персонажа на ім’я Віктор Медведчук. За словами актора Геннадія Попенка, це нібито було зроблено після погроз за особистим "проханням" політика Віктора Медведчука, який свого часу був адвокатом Василя Стуса.
 
Режисер фільму про Василя Стуса Роман Бровко після розголосу та скандалу пообіцяв дозняти сцени із Віктором Медведчуком, які зникли із фільму нібито через задовгий хронометраж.
 
Сам Медведчук загрожує судом і забороною у разі виходу в прокат фільму про Стуса. Син Василя Стуса відмовився співпрацювати з авторами фільму про його батька. При цьому незабаром спливло відео ще 2013 року, на якому Дмитра Стуса помітили серед журі поетичного конкурсу Віктора Медведчука.
 
А наприкінці серпня Віктор Медведчук звинуватив омбудсмена Людмилу Денісову у зриві переговорів щодо Олега Сенцова. "Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні", - зазначив Медведчук.
 
Пізніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук висловив впевненість, що Росія не допустить смерті українського режисера Олега Сенцова у в'язниці.