Депутат від БПП Владислав Турець катає людей теплоходом по Дніпру (фото, відео)

14:32, 11.07.2018
Депутат від БПП Владислав Турець катає людей теплоходом по Дніпру (фото, відео)

Катання на кораблі - це креативна і дешева "гречка". Фото/відео "Чесно"

Депутат від БПП "Солідарність", заступник голови земельної комісії Київради Владислав Турець роздає через приймальню запрошення на безкоштовну прогулянку теплоходом по Дніпру.
 
Про це повідомили кияни з Мінського масиву активістам Громадського руху "Чесно".
 
Так, на багатьох будинках масиву висять оголошення про екскурсії на теплоході.
 
За словами виборців, це схоже на непрямий підкуп і загравання депутата з електоратом.
 
Однак охочих покататися задарма більше ніж достатньо. Журналісти "Чесно" вирішили побувати на екскурсії.
 
 
"На причалі зібрався чималенький натовп - пенсіонери, дорослі з дітьми, яких можна було брати без квитка", - розповідають вони.
 
 
За їх словами, працівники приймальні депутата вгамовували дітей на пароході розмальовками та олівцями, тим часом як дорослі "наливали собі в пластикові стаканчики алкоголь і з новим покращеним настроєм бралися до селфі". Пенсіонери спілкувалися між собою і оглядали зелені береги Дніпра.
 
 
Одна з пасажирок сказала, що час для катання незручний - робочий час, але вона дуже задоволена, бо квиток за 150 грн (така вартість, якщо купувати в касі) не може дозволити собі з пенсії. 
 
 
На питання журналістів вона відповіла, що розуміє, що це непрямий підкуп виборців і це вплине на її вибір під час голосування.
 
 
Інші, сходячи з пароходу, також розуміють, що це непрямий підкуп виборців, однак на їх вибір екскурсія не вплине.
 
 
У касі Річкового порту повідомляють, що вартість оренди пароходу на 200 місць коштує 3 тисячі гривень на годину.
 
 
У коментарі Громадському руху "Чесно" депутат Київради Владислав Турець повідомив, що катав виборців за власний кошт і не проводив жодної агітації при цьому.
 
"А що в цьому поганого? Ну ніяких же немає ні виборів, нічого мені від людей не треба. Гарна погода - в нас Київ на Дніпрі. Що в цьому поганого? Я особисто нічого поганого в цьому не бачу… Це мої власні кошти, я вам більше того скажу - ви будете сміятися, що це коштує реально невеликі гроші. Це коштує найняти такий корабель на 1,5 години разом з екскурсоводом - 3,5 тисячі гривень. Це мій подарунок для людей і я не думаю, що це якимось чином може мене скомпрометувати", - заявив депутат.
 
Турець підкреслив, він не "перший і не останній": "Це дуже прикольна ідея взагалі - нагадувати про себе людям, це не є погано, я вважаю. Я ж не додому до них прийшов!".
 
Водночас активістка Віта Думанська висловила думку, що катання на кораблі - це креативна і дешева "гречка".
 
"Ціна контакту з виборцем - менше 18 гривень. Прикро, що навіть молоді політики не працюють з групами інтересів, не будують плани системного розвитку мікрорайону, а шукають дешеві способи самопіару. Очевидно, що Турець нарощує особисту впізнаваність, щоб знову потрапити до Київради".
 
Як відомо, Владислав Турець був помічником на громадських засадах народного депутата Володимира Ар’єва. У приймальні Турця досі висять спільні фото з нардепом і вони разом паралельно ведуть прийом виборців.
 
Читайте також: Школа від депутата: як купують українських виборців за їхні ж гроші