До візиту президента США в Лондоні літатиме повітряна куля бебі-Трамп

10:39, 06.07.2018
До візиту президента США в Лондоні літатиме повітряна куля бебі-Трамп

Під час візиту президента США Дональда Трампа до Лондона над центром міста літатиме гігантська повітряна куля "бебі-Трамп".
 
Про це повідомляє CNN.
 
Мер Лондона Садік Хан дав згоду на запуск повітряної кулі під час візиту Трампа, який відбудеться наступного тижня. У британській столиці також очікуються акції протести через візит американського президента.
 
Гігантська оранжева куля висотою 6 метрів у вигляді немовляти з обличчям Трампа літатиме над центром Лондона протягом двох годин 13 липня, під час протестного маршу під гаслом "Стоп Трамп".
 
Петицію про запуск повітряної кулі підписали 10 тисяч людей, а тисяча людей зібрали загалом 16 тисяч фунтів стерлінгів для кампанії.
 
"Міський голова підтримує право на мирний протест і розуміє, що він може мати багато різних форм. Його команда з міських операцій зустрілася з організаторами та дозволила використовувати парк біля парламенту", - сказав представник мера.
 
Однак він додав, що організатори також повинні отримати необхідні дозволи від міської поліції та Національної служби повітряного руху.
 
Кулю прив’яжуть до землі на площі у парку біля парламенту і вона зможе підніматися на висоту до 30 метрів.
 
Нагадаємо, завершення форуму "Великої сімки" ознаменувалося скандалом та взаємними звинуваченнями у розгортанні торговельної війни між країнами західного світу. Президент США Дональд Трамп відкликав свій підпис під спільним комюніке. Він заявив, що Росію треба повернути до G7, тобто відновити формат "Великої вісімки", який діяв до агресії росії проти України. Однак проти повернення Росії виступили лідери інших держав: Німеччини, Франції, Британії, Японії, Італії, Канади та Європейського Союзу.