Генпрокурора Луценка звинувачують у заангажованості в питанні ліквідації Департаменту спецрозслідувань

11:50, 24.06.2018
Генпрокурора Луценка звинувачують у заангажованості в питанні ліквідації Департаменту спецрозслідувань

Сергій Горбатюк заявив, що Генеральний прокурор Юрій Луценко не знає законів

Генеральний прокурор Юрій Луценко намагається ліквідувати незручний для себе Департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

Про це "Громадському" повідомив голова департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк.

Він переконує, що департамент розформовують через бажання впливати на рішеннях у кримінальних справах.

"Вони вирішили в такий спосіб - під маскою начебто легітимності, у зв’язку зі створенням Державного бюро розслідувань, все ж таки реформувати цей незручний департамент для того, щоб мати можливість впливати на кримінальні провадження і явно не з метою дотримання закону, не з метою притягнення до відповідальності, а виключно, щоб виконувати чиїсь прохання, бажання", - сказав Горбатюк.

Він додав, що процедура реорганізації Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури передбачає виведення за штат всіх працівників та новий набір.

"Таким чином вище керівництво ГПУ хоче впливати на прокурорів та слідчих, а також вибірково притягати до відповідальності фігурантів кримінальних справ", - ідеться в матеріалі "Громадського"

Хоча речниця генерального прокурора Лариса Сарган напередодні заявила, що нікого із слідчих та прокурорів звільнено не буде.

За словами Сергія Горбатюка, генеральний прокурор Юрій Луценко неодноразово намагався втручатися в підслідні йому справи.

Нагадаємо, Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, який займається справами вбивств та переслідувань Євромайданівців, а також розслідує та представляє в суді справи щодо злочинів режиму Януковича, ліквідують за розпорядженням Генерального прокурора.

Коментуючи інформацію про розформування департаменту, Лариса Сарган покепкувала із тих, хто намагається протидіяти розгону підрозділу "по-тихому".

Вона заявила, що реорганізація стосуватиметься і інших підрозділів Генеральної прокуратури.