Peter Lions або Пітер Пен: чи міг Петро Порошенко коментувати в Фейсбуку інкогніто

15:59, 20.06.2018
Peter Lions або Пітер Пен: чи міг Петро Порошенко коментувати в Фейсбуку інкогніто

Президент реагував і на прихильні до нього дописи, і на критичні. Фото КП

Президент України Петро Порошенко з початку 2014 року нібито має у Facebook таємний акаунт на ім’я Peter Lions.
 
Про це заявив скандальний ведучий програми "Гроші" каналу "1+1" Олександр Дубинський.
 
За словами Дубинського, після його анонсу акаунт Peter Lions було "почищено". Сторінка з Пітером Пеном на аватарці існує досі, але в режимі "для друзів".
 
На цей профіль підписано чимало політиків та бізнесменів, а також кілька членів родини Порошенка, повідомляє "Новинарня".
 
Однак думки користувачів соцмережі щодо достовірності висновків Дубинського про сторінку Peter Lions розділилися.
 
"Дуже сумнівна історія. З огляду на те, хто це вкинув, мало віриться", - пише блогер та журналіст Денис Казанський.
 
Інші переконані, що якщо це і фейк, то надзвичайно добре зроблений та тягнеться з 2014 року. "Правдоподібно лайкає і по контенту, і за хронологією подій", - зазначає волонтер і громадський активіст Роман Сініцин.
 
Пошук у Фейсбуці показує, що президент реагував і на прихильні до нього дописи, і на критичні.
 
  
 
Щодо останніх, висловлював власне бачення - зокрема, у коментарях про поранену дільничного інспектора повідомляв, що її лікування оплатив не голова МВС Аваков, а президент.
 
У жовтні 2014-го Пітер опонував журналісту Юрію Бутусову, повідомляючи реальну ситуацію на 32-му блокпосту на Бахмутці.
 
  
 
У січні 2015-го гаданий Порошенко нецензурно викривав мера Дніпра Бориса Філатова з його секретним польотом на відпочинок на карибський курорт.
 
  
 
А опозиційного нардепа Сергія Лещенка Пітер Лайонс закликав вийти із фракції Блока Порошенка.
 
На думку багатьох коментаторів, висновки щодо приналежності акаунту Peter Lions виглядають правдивими ще й тому, що ніякого особливого компромату на цій сторінці і в цих висновках немає - тобто дискредитувати Порошенка таким "вкидом" неможливо.
 
"Якщо це реально профіль Порошенка, то він виглядає абсолютно нормально. Навіть неочікувано нормально", - написав блогер Іван Оберемко.
 
Водночас керуюча справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, політтехнолог Катерина Гандзюк заявила, що після перегляду активності сторінки Peter Lions Порошенко "виглядає навіть симпатичним".
 
"Не знаю, що хотіли донести до нас автори зливу про реальний Фейсбук Порошенка, але після ревізії президентських лайків-репостів-коментарів він виглядає навіть симпатичним, чи що", - зауважує Гандзюк.