Надія Савченко пройшла поліграф: висновки про підготовку теракту підтвердилися

14:45, 04.06.2018
Надія Савченко пройшла поліграф: висновки про підготовку теракту підтвердилися

Надія Савченко у Верховній Раді під час засідання щодо притягнення її до відповідальності (фото: Громадський рух "Чесно" / Facebook)

За результатами тестування Надії Савченко на "детекторі брехні" висновки слідства про підготовку народною депутаткою разом із спільниками теракту в Києві та співпрацю із ватажками терористів "ДНР" підтвердилися.

Про це повідомляє СБУ.

"За результатами проведеного дослідження комісією експертів надано категоричні висновки про наявність у Савченко Н.В. позитивних психофізіологічних реакцій, які свідчать, зокрема, про те, що Савченко Н.В. обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з поваленням конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу", - ідеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що під час експертизи було підтверджено, що Надія Савченко обговорювала ці плани зі спільниками: арештованим Володимиром Рубаном, ватажками терористів "ДНР" Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим.

Експерти не виявили підтвердження того, що Надія Савченко хотіла змінити владу в Україні у конституційний спосіб.

Варто відзначити, що висновок поліграфістів не є доказом для суду в Україні.

Зазначається, що народна депутатка активно протидіяла проходженню експертизи на поліграфі.

Нагадаємо, Надію Савченко заарештували після того, як їй висунули звинувачення у підготовці теракту та спробі повалення влади в Україні. 268 народних депутатів проголосували за арешт Надії Савченко.

Їй закидають підготовку до обстрілу з мінометів Верховної Ради, після якого нібито мали дострілювати тих, хто вижив, просто у сесійній залі. Терект нібито планували провести у парламенті, коли там буде Президент України та члени уряду.

У Верховній Раді Надія Савченко наголошувала, що ідея розбомбити парламент - мрія багатьох українців.

Слідчі переконують, що Надія Савченко та Володимир Рубан з метою підготовки до теракту двічі провезли зброю із окупованої частини Донецької області. Під час другої поздки із арсеналом зброї затримали Володимира Рубана.

Після арешту Надія Савченко оголосила голодування. Вона переконує, що відмовляється від їжі майже постійно, окрім тих днів, коли двічі переривала його, щоб пройти поліграф.