Олександр Онищенко хоче отримати громадянство Німеччини

10:52, 06.11.2017
Олександр Онищенко хоче отримати громадянство Німеччини

Олександр Онищенко володіє у Герцлаке стайнею для тренування спортивних коней.

Народний депутат України Олександр Онищенко подав документи на отримання німецького громадянства ще кілька місяців тому.

 

Про це повідомив в інтерв'ю "Deutsche Welle" бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен (Hans Bösken).

 

Пан Бескен сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

 

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно", – заявив бургомістр у розмові з DW.

 

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання.

 

З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього, він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

 

Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру у паспортному питанні, оскільки сподівається, що Онищенко принесе користь його громаді.

 

Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні.

 

Про проблеми з законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак "не береться давати цьому оцінку".

 

Сам Олександр Онищенко відмовився від спілкування з DW. Його адвокати не відповіли на запитання редакції.

 

За даними ресурсу, він планує у майбутньому жити у Німеччині.

 

Як повідомляла «УМ», Онищенко втік з України торік, коли з нього зняли депутатську недоторканість – і тривалий час місцезнаходження депутата було широкому загалу невідомим.

 

Національне антикорупційне бюро звинувачує депутата у розкраданні природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності підконтрольних йому компаній з ПАТ "Укргазвидобування". В результаті дій депутата, заявляють у НАБУ, державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

 

Онищенко запевняє, що кримінальне переслідування відбувається з політичних мотивів.