Заступника міністра МВС Вадима Трояна обшукали через підозри у здирництві

10:32, 29.07.2017
Заступника міністра МВС Вадима Трояна обшукали через підозри у здирництві

Вадим Троян зробив селфі у спортзалі, щоб спростувати чутки про своє затримання.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що у помешканні заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна проводили обшук в рамках кримінального провадження щодод вимагання 1,5 млн гривень у керівника одного з підприємств.

 

Про це Луценко написав у Facebook.

 

"У ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано заступника керівника ГО "Цивільний корпус "Азов" Бржезинського, помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн", - повідомив Генпрокурор.

 

Посилаючись на дані негласних слідчих дій, Луценко повідомив, що 785 тисяч гривень вказані зловмисники розділили між собою та іншими особами.

 

"У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС В. Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося. Всім трьом зловмисникам оголошено підозру та обрані запобіжні заходи. Продовжуються слідчі дії для встановлення повного складу осіб, що отримували неправомірну вигоду", - зазначив Луценко.

 

І додав, що під час обшуку в помешканні Трояна були вилучені 60 тис грн, "які не співпадають за номерами з коштами, отриманими вимагачами".

 

За його словами, "у кожного дома є кошти".

 

При цьому, Генпрокурор помилився щодо Бржезинського, який насправді не є «заступником керівника ГО «Цивільний корпус «Азов», а є начальником відділу комплектування полку Нацгвардії «Азов».

 

За неофіційними даними, посадовець Нацгвардії Володимир Бржезинський, помічник заступника міністра МВС Світлана Іваштенко та громадянин Шамрай нібито вимагали 1, 5 млн грн за розблокування розрахункових рахунків одного з підприємств. Першу частину грошей — 600 тисяч грн, Бржезинському нібито передали 21 липня.

 

Окрім того, за даними видання «Української правди», під час проведення негласних слідчих дій було встановлено, що половину суми, 300 тисяч гривень, отримав Троян.

 

Водночас процесуальний статус заступника міністра Трояна наразі не визначений

 

У прес-службі МВС зазначили, що сам Вадим Троян наразі перебуває у відпустці і нещодавно брав участь у слідчих діях в одному з кримінальних проваджень. При цьому, в МВС не згадують пані Іваштенко – помічницю Трояна, яка навряд чи діяла з власної ініціативи. І жодним словом не обмовилися про обшук вдома у Трояна.

 

Сам пан Троян був ще більш лаконічним: оприлюднив у соцмережах фото зі спортзалу, мовляв, мене ніхто не затримував, я приводжу себе у форму і не є героєм рубрики "Продажні менти". Ще й передав "привіт" пану Льовочкіну і російським пропагандистам.

 

Водночас, народний депутат Сергій Каплін написав у Facebook, що окрім того, що Іваштенко є помічницею Трояна, Бржезинський є його другом.

 

За його словами, 21 липня негласними слідчими діями зафіксований факт передачі 300 тисяч особисто Трояну.  "Фігурантів затримали. Однак, дивним чином, у справі не визначений процесуальний статус заступника Авакова Трояна. Напевно тому, що за нього зараз йде торг", - написав пан Каплін.

 

За даними депутата, "Трояна затримали і відпустили після істерики Авакова та його шантажу виходом «Народного фронту» із коаліції".