Петро Порошенко привітав Україну із 100-річчям національної революції (відео)

11:31, 01.01.2017
Петро Порошенко привітав Україну із 100-річчям національної революції (відео)

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Новим роком, побажавши всіммиру, перемоги, благополуччя і єдності.

"Приводів для оптимізму сьогодні більше, ніж рік тому. Легко ще не буде, але найгірше в економіці - позаду", - запевнив глава держави в своєму новорічному відеопривітання.

Він зазначив, що країна подолала шок від руйнування частини індустріального потенціалу, який виник від військової агресії.

"Точно так само як і від ворожого закриття Росією ринку для наших товарів, від торгової і транспортної блокади", - сказав Президент.

Україна відновила економічне зростання, що дозволяє в 2017 році збільшити доходи громадян, зміцнила свою обороноздатність, відмовилася від мобілізації.

"Вперше в історії не купили жодного кубометра газу з Росії - і це великий крок до енергетичної незалежності!" , - відзначив Порошенко.

2017 рік особливим, адже це рік сторіччя Української національної революції.

"Але тоді українці, замість того, щоб об'єднатися проти зовнішніх загроз, воювали між собою. І зараз, якщо не зробити висновки, бездумне політичне протистояння може повернути економіку назад, в піке. Політику занурити в анархію. А країну з робити здобиччю агресора" , - підкреслив Порошенко.


Головним своїм завданням в новому році Президент назвав підтримку незалежних політичних умов для розвитку країни. "І звичайно ж - посилення нашої обороноздатності, зміцнення міжнародної підтримки України, зближення з Євросоюзом і НАТО", - сказав він.

Глава держави побажав українцям миру, перемоги, щастя і благополуччя. Також президент озвучив привітання українським воїнам, які захищають країну від окупації, і жителів Криму, Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Російська окупація тимчасова. Ми обов'язково об'єднаємося. Все буде добре!" - запевнив він.