Андрій Білецький створив на базі «Азову» партію «Національний корпус» (фото)

14:38, 14.10.2016
Андрій Білецький створив на базі «Азову» партію «Національний корпус» (фото)

Андрій Білецький виступає за легалізацію зброї (Фото Крістофера Міллера.)

Ветерани полку Нацгвардії МВС «Азов», активісти Цивільного корпусу «Азов» і волонтери створили політичну партію «Національний корпус». 

Під час з'їзду таким чином була перейменована вже наявна в реєстрі Мін'юсту України партія "Патріот України", яка до 2015 року також мала іншу назву.

Лідером партії делегати одноголосно обрали провідника «Азову» депутата Андрія Білецького, повідомляє сайт Цивільного корпусу «Азов».

У програмі зазначається, що "Національний корпус" виступає за зміни у Конституції України, які б передбачали розширення функцій Президента і зосереджували в його руках повноваження верховного головнокомандувача і голови уряду.

Також партія Білецького виступає за відновлення ядерного статусу держави.

Ще одним програмним пунктом політсили є націоналізація тих підприємств, які були у власності держави на момент створення незалежної України у 1991 році.

Зокрема, делегати нової партії пропонують жорсткіше карати за зловживання владою і корупцією - аж до смертної кари. Також пропонують легалізувати зброю та обмежити міграцію.

У зовнішній політиці «Національний корпус» пропонує зосередитися на розвитку всебічного співробітництва з країнами-учасниками Балто-Чорноморської вісі. У відношенні до Росії пропонується розірвати Договір про дружбу та дипломатичні відносини.

«Відновлення відносин пропонується провести тільки після деокупації Криму та Донбасу і виплати Росією репарації», - йдеться у програмі партії.

Загалом з усіх областей України на з’їзд приїхало 292 делегатів.

 

«Україні потрібні справи! Ніяких ток-шоу, бігбордів, витрачання часу не теледебати. Наша дія має стати найкращою рекламою для нашої партії та ідеї українського націоналізму», - заявив депутат Андрій Білецький, після того, як делегати одноголосно обрали його головою «Національного корпусу».

Також делегати затвердили статут і програму партії, яка виходить з принципів україноцентризму.

 

 

Першим заступником голови партії обрано Назарія Кравченка, а заступником - його однофамільця Миколу Кравченка. Членами вищої ради обрано керівників обласних осередків партії «Національний корпус».

 

Нагадаємо, що на Покрову "азовці" запланували не лише створення партії у Києві, але й Марш патріотів, участь в якому націоналісти візьмуть ввечері