Депутат Сергій Лещенко купив нову квартиру на позичені 200 тис. доларів

18:45, 06.09.2016
Депутат Сергій Лещенко купив нову квартиру на позичені 200 тис. доларів

Сергій купив квартиру разом з коханою -діджеєм Настею Топольською.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко придбав нову квартиру площею 192 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва. 

Як вказано на сайтах нерухомості, вартість такої квартири оцінюється в $310 тисяч.

Хоча досі в нього в декларації вже були дві квартири суттєво меньшою площею - 60 метрів квадратних і 24,9 метрів квадратних, тобто третина від помешкання. 

Попри те, що житло зареєстроване на депутата, особисто він оплатив менше третини від загальної площі житла. Решту - позичив, повідомляє депутат через Facebook. 

Головний позичальник - співзасновник сайту "Українська правда", борг якій він розраховує повернути завдяки своїй громадянській дружині.

"Частина коштів - це мої заощадження як колишнього співвласника Української правди. Окрім того, в 2013-2014 роках мною було задекларовано понад 100 тисяч доларів доходу. Половина суми придбання - це позика від засновника Української правди Олени Притули терміном на 10 років", - пояснив Сергій Лещенко. 
 


Громадянська дружина депутата також частково профінансувала помешкання, яке вона називає кварторої своєї мрії, бо планує там жити разом із найріднішими людьми - Сергієм та донькою Уляною. 

"Інше - це гроші моєї улюбленої людини Анастасії Топольської, яка буде вказана в моїй декларації за підсумками 2016 року. Заробітки Насті дозволяють впевнено говорити про погашення боргу. Настя входить до числа найбільш високооплачуваних діджеєв у Східній Європі, виступаючи близько 200 разів на рік на чотирьох континентах", - пояснює її участь у придбанні Сергій Лещенко. 
 
 

Критику за таке розкішне житло екс-журналіст Сергій Лещенко нвважає платою за свою антикорупційну діяльність "без озирання на прізвища та посади". 

Іронійно на коментар Сергія про придбання квартири також відреагувала вдова покійного Георгія Гонгадзе Мирослава.

"Я тішуся за тебе, але хочу таки відмітити, що діти Георгія Гонгадзе не отримали навіть одної гривні від заснованого їхнім батьком проекту. Може, як співвласник, створиш протекторат мені перед Оленою, може, хоч на оплату навчання мені позичать на "10 років"?" - прокоментувала цей статус Лещенка вона.
 
 
 
Цікаво, що першим про купівлю квартири написав у Facebook Андрій Дзиндзя, близький до детутата з "Народного фронту" Сергія Пашинського, якого не раз раніше критикував Лещенко за корупцію та сприяння захоплення бізнесів.