Картину Івана Марчука продано на аукціоні за рекордні $250 тисяч

17:14, 12.06.2024
Картину Івана Марчука продано на аукціоні за рекордні $250 тисяч

Картина Івана Марчука «Зійшов місяць на Дніпром». (Фото: Фейсбук Goldens)

Картину всесвітньо відомого українського художника Івана Марчука продали за рекордну для України суму на київському аукціоні Goldens. За пейзаж під назвою «Зійшов місяць на Дніпром» новий власник заплатив $250 тисяч.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба аукціону у Фейсбуці.

 

Загальна сума з комісією та авторським збором склала 300 тисяч. Це новий рекорд з продажів творів особисто Івана Марчука на українських та світових аукціонах. Ця сума також стала рекордною для всіх сучасних українських митців загалом на світових аукціонах.

 

Полотно розмірами 70 на 100 сантиметрів було створене у 1980 році та зберігалося у приватній колекції. На ньому зображений нічний краєвид українського села.

 

 

Друга рекордна цифра була встановлена також на скульптурну композицію Ольги Рапай «Арлекін а П’єро», досягнувши відмітки у $35 тисяч. Ця сума перевищила не лише усі попередні продажі робіт скульпторки, а й української кераміки в цілому.

 

Торги також велися за роботи Абрама Маневича, Ісаака Пайлеса, Андрія Коцки, Миколи Глущенка, Олексія Шовкуненка, Ірини Беклемішевої, Ференца Семана, Романа Сельського, Ладо Гудіашвілі, Опанаса Заливахи, Миколи Максименка.

 

Як повідомляла УМ, Аукціон Sotheby's: картину неперевершеного Івана Марчука продали за 76 тисяч євро.