Режисер Костянтин Петрик поліг у бою під Очеретиним

14:20, 30.05.2024
Режисер Костянтин Петрик поліг у бою під Очеретиним

Воїн-режисер Костянтин Петрик. (Фото з ФБ-сторінки Анастасії Данільченко)

Український режисер і захисник Костянтин Петрик героїчно поліг у запеклому бою в районі селища Очеретине на Донеччині 27 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила дружина воїна Анастасія Данільченко.

 

"Костя загинув під час виконання бойового завдання. Це непоправна втрата. Це діра в душі кожного, хто його знав. Назавжди в строю.

 

Всі подробиці пізніше. Зараз просто згадайте його і всіх хто віддав своє життя за нашу Свободу", - написала дружина полеглого режисера-воїна.

 

Також про загибель Петрика повідомив його колишній колега-кінематографіст Ельдар Магомедов у фейсбук-спільноті "Кіноспілка".

 

 

За його словами, воїн працював у кінематографі другим режисером. Після початку повномасштабного вторгнення росії він став добровольцем та долучився до лав Національної гвардії України, був командиром взводу.

 

"27 травня, під час виконання бойового завдання Костя героїчно загинув у запеклому бою проти російських окупантів, біля селища Очеретине, Донецької області. В нього залишився восьмирічний син", - зазначив Магомедов.

 

Як режисер Костянтин Петрик був дотичний до роботи над серіалами Садівниця (2019), Брати по крові 2 (2020), Ангели (2020), Плут (2021), Ворон і Воробйов (2022).

 

Як повідомляла «УМ», під час ротації на Харківському напрямку загинула бойова медикиня добровольчого батальйону "Госпітальєри" Ірина Цибух «Чека».