У колишньому будинку Алена Делона стартувала виставка українського мистецтва, фото

12:02, 05.04.2024
У колишньому будинку Алена Делона стартувала виставка українського мистецтва, фото

У колишньому будинку Алена Делона в Парижі відкрили виставку українського мистецтва. (Фото: Фейсбук Khrystyna Beregovska)

Благодійний Фонд Козицького “Ми і світ” 4 квітня презентував виставку «FENÊTRE»/ВІКНО в центральній частині Парижу в колишньому будинку актора Алена Делона.

 

Як інформує УМ, про це 5 квітня повідомила куратор виставки Христина Береговська у Фейсбуці.

 

“Вікно як сенс, показане на виставці в кількох «образних іпостасіях» – самотні уцілілі шиби Маріупольських багатоповерхівок, крізь які вже більше ніколи не зазирнуть їхні мешканці. Вікно, як рожеве скло через яке споглядає дитина проживаючи складне дитинство.

 

Вікно, як дзеркало душі, як «стеля мрії», яку ми ніколи не досягнемо. Вікно, як третє око що відкрилося кожному українцю, котрий всупереч «вітру», але вдома, тримається в цій боротьбі, чи тому який пробує прожити на чужому ґрунті”, – зазначила Береговська.

 

 

За її словами, експозиція складається з 56 творів – це живопис, графіка, фотографія, пластика та ювелірство. Загалом представлено роботи 24 авторів.

 

“Щиро дякую директорці культурно- інформаційного центру при Посольстві України у Франції Вікторії Гуленко та співкураторкам проєкту Устині Юзефів та Катерині Кемпі”, – підсумувала куратор виставки.

 

 

Відкриття експозиції відвідали понад 150 любителів мистецтва, дипломати, галеристи, арт дилери, репортери, художники.

 

Як повідомляла УМ, Виставка робіт українських художниць стартувала в Нью-Йорку.