Фільм «Назавжди-Назавжди» представлять на кінофестивалі про секс у Норвегії

19:34, 15.01.2024
Фільм «Назавжди-Назавжди» представлять на кінофестивалі про секс у Норвегії

"Цей фільм - пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни. (facebook.com/forever.forever.film)

Дебютний драматичний фільм української режисерки Анни Бурячкової «Назавжди-Назавжди» візьме участь у Міжнародному кінофестивалі у норвезькому Тромсе у секції How To Have Sex («Як займатися сексом»).

 

Кінофестиваль у Норвегії триватиме з 15 по 21 січня.

 

Як інформує країна молода, про це повідомляє Держкіно у Facebook в понеділок.

 

Зазначається, що фільм Forever-Forever ("Назавжди-Назавжди") буде представлений на Міжнародному кінофестивалі у секції How To Have Sex ("Як займатися сексом").

 

Ця секція присвячена фільмам, створеним режисерками, про жіночу сексуальність з точки зору сексуального самовираження, кордонів, домінування, підпорядкування, тіла, бажання, сорому та радості.

 

"Назавжди-назавжди" - це стрічка про підлітків, які зростали у 1990-ті. Про навички відстоювати свої кордони у всіх сенсах. Про еру до гаджетів, коли все було наелектризоване гормонами та мерехтливою свободою. Головна героїня фільму, старшокласниця Тоня, переходить зі школи в центрі міста до іншої, в спальному районі, та потрапляє до компанії відчайдушних підлітків. Незабаром Тоня закохується в Журіка, а трохи згодом у Саню.

 

"Цей фільм - пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни, добре засвоївши правило - якщо тебе ніхто не полюбить, ти не виживеш. У пошуках цієї любові та верифікації свого існування в очах інших ми й жили, толеруючи насильство та несправедливість. Тим, хто, навчився згодом обирати себе, відстоювати власні кордони, як в приватному, так і в суспільному житті, а найголовніше - на рівні країни та нашої незалежності", - каже про фільм пані Бурячкова.

 

Як зауважують творці фільму, він присвячений підліткам, які вижили в 1990-х.

 

Фільм уже був представлений на міжнародних кінофестивалях, зокрема на Венеційському кінофестивалі, на кінофестивалі "Молодість" у Гамбурзі та на кінофестивалі у Белграді.

 

Анна Бурячкова відома тим, що знімала кліпи для гуртів  "Океан Ельзи", "Друга ріка", Brutto, а також для виконавців Onuka, Джамала.

 

Як повідомляла «УМ», режисера українського документального фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова номінували на премію Американської гільдії режисерів DGA Awards 2024.