На фронті загинув поет і військовий Максим Кривцов, фото

14:30, 08.01.2024
На фронті загинув поет і військовий Максим Кривцов, фото

Кривцов Максим ніс стільки світла й тепла. Завжди вивертав душу своїми текстами. Мріяв про збірку, видав її, не встиг презентувати як слід. Любив рудих котів і цукерки червоний мак. (Фото: Любко Дереш)

На фронті  у неділю, 7 січня, загинув 33-річний поет і військовий Максим Кривцов.

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомив письменник Любко Дереш.

 

Максим був учасником Революції гідності. Згодом у складі добровольчого батальйону "Правого сектора" поїхав на фронт. У 2019 році демобілізувався зі Збройних сил України, але після повномасштабного вторгнення рф повернувся до армії.

 

"Мав удачу спілкуватися з ним і вести заняття, де він був як слухач, на ветеранській програмі "Голоси війни". Дуже жива, дотепна, надзвичайно талановита людина", — написав Любко Дереш.

 

В кінці 2023 року вийшла збірка поезії Максима під назвою "Вірші з бійниці", що була визнала однією з найкращих українських книжок року за версією українського ПЕН. Дереш також повідомив, що на фронті Максим писав новий роман і навів невеликий фрагмент із синопсису.

 

 

"Коли повертаємось із ротацій, їдемо в автівці додому, ми не відчуваємо щастя, хоча хочемо повернення. Напевне. Ми відчуваємо одне — порожнечу. Одну спільну на всіх порожнечу, колективну, як пам'ять. Ми захлинаємось нею і задихаємось від її випарів.

 

Отже. Я хочу розповісти про багатоповерхівку, на 77 поверсі якої розміщений офіс телеканалу "Забуття". Вся розповідь відбуватиметься у межах найжахливішої програми у світі "Ток-шоу Війна"...", — поділився Дереш.

 

У неділю ввечері мати поета Надія Кривцова написала: "Фіалками мій найдорожчий син проросте", згадуючи рядки з одного з його віршів.

 

У соцмережах чимало людей з великим жалем і тугою згадували про Максима Кривцова будучи шокованими через його загибель.

 

 

Так, у Фейсбуці Софія Розуменко написала: « Ми з тобою бачились один чи два рази в житті. Періодично списувалися. Слідкувала за твоїми постами про вірші, про котиків про життя, і всі вони завжди були про війну.

Молодий, прекрасний і талановитий. Це все, що відбувається навколо - якась дічь, яка не вкладається в голову…»

 

Як повідомляла УМ, у бою загинув 23-річний пілот МіГ-29 Владислав Залістовський.