Художниця Таня Зенарт допоможе незрячим військовим освоїти нову професію

18:38, 27.10.2023
Художниця Таня Зенарт допоможе незрячим військовим освоїти нову професію

Таня Зенарт пропонує незрячим військовим освоїти професію масажиста

Українська художниця Таня Зенарт робить світло в повній темряві, навіть попри війну та складне життя, розшукуючи військових, які втратили зір на війні, щоб надати їм можливість освоїти нову професію. 

 

Як інформує Україна молода, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

 

“Звертаюсь до фейсбучної спільноти що знає і довіряє мені через моїх щирих друзів, а також до Магічної міці волонтерської спілки. Я дещо шукаю і Ви, саме Ви, допоможете мені це знайти. Я шукаю військових ЗСУ, що повністю втратили зір під час бойових дій. Саме зір. Для чого я шукаю їх? З пропозицією безкоштовно із рук в руки передати їм професію масажиста. Дати можливість розвиватись професійно, повноцінно забезпечувати свою родину, знайти себе в допомозі іншим”, – пояснює Таня.

 

Потенційних учнів чекає співбесіда та переїзд у Карпати на період навчання. У своєму будинку художниця може розмістити не більше 2 людей. Термін навчання коливатиметься від одного до трьох місяців. Проживання і харчування безкоштовні. Водночас Таня має і деякі вимоги до кандидатів.

 

“Так. Я маю вимоги. Це має бути не той хто вже вирішив забити і спитись чи опустити руки. Це має бути адекватна людина, що прагне радіти життю, вчитись, знайти себе. Вміння слухати і прислухатись до людей і світу, бажання відкрити у собі нову внутрішню силу-обов’язкові”, – наголосила художниця.

 

Довідково: за підрахунками, Київської школи економіки, після повномасштабної російсько-української війни в Україні може бути до трьох мільйонів ветеранів. Понад 70% чоловіків і щонайменше 20% жінок, більшість із травмами і після медичної реабілітації. Всі вони потребуватимуть подальшої тривалої психологічної і соціальної реабілітації.

 

Як повідомляла УМ, на території Академії ФК «Рух» та комплексу Emily у Винниках  за підтримки відомого львівського мецената та бізнесмена Григорія Козловського  розгорнувся проєкт «Понад усе».Метою цього проєкту є лікування та реабілітація поранених військових і цивільних українців.