Юлія Федів розглядається на посаду міністра культури

12:45, 02.09.2023
Юлія Федів розглядається на посаду міністра культури

Юлія Федів — єдина кандидатка на посаду міністра культури

Наступного тижня Кабмін може призначити на посаду міністра культури та інформаційної політики замість Олександра Ткаченка. Юлію Федів, яка є єдиною кандидаткою на цю посаду. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Liga. net

 

"Потенційною кандидаткою на цю позицію джерела називають Юлію Федів, яка очолювала "Український культурний фонд" (2018-2021 рр.)", - сказано у повідомленні ЗМІ. 

 

Її вважають основним кандидатом на цю посаду.  Зараз посаду в.о. міністра культури тимчасово обіймає Ростислав Карандєєв.

 

36-річна Юлія Федів — культурна та медіаменеджерка, громадська діячка, директорка ГО "Громадське телебачення", переможниця премії ООН "Жінки у сфері культурного менеджменту" 2021-го, колишня держслужбовиця, перша виконавча директорка державного "Українського культурного фонду" та керівниця Національного бюро програми ЄС у сфері культури та креативних індустрій "Креативна Європа" в Україні.

 

Як повідомляла УМ, відставку  з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка підтримав український Парламент у четвер, 27 липня.