«Мирний-21»: творці фільму переказали майже 300 тис грн на зброю для ТрО

12:26, 16.05.2023
«Мирний-21»: творці фільму переказали майже 300 тис грн на зброю для ТрО

10 гривень із кожного проданого квитка на покази стрічки мали піти на «Довгі РУКи ТрО». Однак збір вдалося закрити до завершення прокату. (Фото: Телеграм «Повернись живим» Фонд допомоги армії)

Команда творчої групи кінематографістів, котра працювала над створенням української стрічки "Мирний-21" переказала 295 800 гривень на зброю для ТрО.

 

Як інформує УМ, про це 16 травня повідомила пресслужба Фонду “Повернись живим” у Телеграм.

 

Зазначається, що 10 гривень із кожного проданого квитка на покази стрічки мали піти на “Довгі РУКи ТрО”. Втім, збір вдалося закрити до завершення прокату. Тому, було ухвалено рішення переказати кошти на проєкт “ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів!”.

 

У “Повернись живим” пояснили, що фонд акумулює 400 мільйонів гривень, аби закупити 300 мінометів, 200 кулеметів і 100 гранатометів.

 

Зазначається, що це основна зброя піхоти, яка допоможе захищатися та йти у наступ. Цією кількістю вдасться закрити нагальну потребу Сил Територіальної оборони.

 

Загалом на проєкт вже зібрали понад 76 мільйонів гривень.

 

Додамо, що лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко передав військовим 5 комплексів БПЛА Poseidon та мобільні центри управління.

 

А у Харкові 75-річний японський волонтер Фумінорі Цучіко відкрив безоплатне кафе на Салтівці, де місцевих годують гарячами обідами та випічкою.

 

Як повідомляла УМ, Японія та Південна Корея придбали права на прокат фільму «Мирний-21».